Тапете у простору су као модни детаљ гардеробе

Тапете смо некада мењали на неколико година, данас се то ради у Енглеској и на шест месеци.

Моду куће, као и гардеробе, чине јединствени и лични детаљи. Ентеријер је најједноставније пресвући новим бојама, завесама, тапетама.

О тапетама размишљајте као о ешарпи. Може да заузме малу површину, а да постигне ефекат савршеног задовољства.

„Уколико желите да мењате изглед простора, а да то буде брзо и ефектно, свакако су тапете, драперије, јастучићи, завесе и било каква врста мебла, најбржи и најефикаснији начин да мењате простор у складу са трендовима“, рекла је мастер инжењер архитектуре Соња Шаровић.

Ако нисте баш смели када је уређење у питању, и бојите се да можете лако да погрешите са одабиром тапета, никако не узимајте каталоге у руке неспремни.

Понуда је огромна и могла би додатно да вас збуни. Прво одговорите на следећа питања: Који је Ваш стил? Са чим уклапате тапете у простору? Распитајте се у каквом би односу оне требало да буду у односу на остатак ентеријера, што се боје тиче, а у каквом у односу на текстуру и геометрију?

„Врло је важно да установимо који је наш стил, да ли је скандинавски, рустични, класични или неки други. Можемо да почнемо са бојом, намештајем, геометријом у компактној целини“, истакла је архитекта.

Празан зид могао би, уз праве тапете, да постане најоригиналнији део дома. Једнобојне тапете и зид окречен у исту боју никада не пружају исти ефекат. Тапете заиста јесу као комад гардеробе.

Понуда тапета од различитих материјала не би требало да вас додатно збуњује. Биле оне плишане или од обичног папира, најважније је да будете задовољни бојом, дезеном, и да је лепо уклопите у свој простор како би управо вама у њему било пријатно и лепо.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 15:15) - anonymous [нерегистровани]

шта кажу психолози?

Било би интересантно да чујемо шта кажу психолози. Има људи који креирају лични простр функцинало и естетски и током времена мало шта мењају и друга категорија која жели стлне промене. Који је психолошки профил једних, а који других?