Шпански бренд на мети критика – „за само 1.000 долара можете да изгледате као логораш

Лускузни шпански бренд „Лоеве“ извинио се након повлачења дводелног комплета који је изазвао оштре критике због тога што је подсећао на одећу коју су добијали логораши у нацистичким концентрационим логорима.

Пругаста црно-бела мајица и панталоне издати су у оквиру колекције инспирисане енглеским керамичарем Вилијамом де Морганом из 19. века. Само мајица се продавала за 950 долара.

Одевна комбинација је убрзо постала предмет контроверзе, због своје неодољиве сличности са пругастим униформама затвореника у нацистичким концентрационим логорима током Другог светског рата.

Велики број критичких коментара уследио је на друштвеним мрежама. „Само да ми је знати шта су хтели овиме да постигну“, „За само 1.000 долара, можете да изгледате као нацистички затвореник“, „Шта није у реду са људима?“, само су неки од коментара.

Шпанска модна марка саопштила је на Инстаграму да је свесна да изглед једне од њених креација може да се погрешно протумачи и подсети на један од најгорих периода у људској историји.

Мајица и панталоне су убрзо повучене из продаје.

број коментара 0 Пошаљи коментар