Московски бар инспирисан маузолејом на Црвеном тргу

Више од две хиљаде сијалицa и материјала који ласкају и пријају новој селфи култури, испуњавају величанствену унутрашњост „Мишка Боско“ коктел бара на московском Црвеном тргу.

Смештен у чувени московски шопинг центар из 19. века, „Мишка Боско“ бар је добио сасвим нови изглед захваљујући сестрама Сундукови, локалном дизајнерском студију који воде близнакиње Ирина и Олга, које су биле и чланице жирија овогодишње „Дезин“ награде.

Овај дуо, који своје пројекте реализује широм света, желео је да створи савремени простор који слави оригиналне гипсане радове зидова и плафона овог јединственог здања. Кључно је било да се просторије не затрпају заоставштином, већ да се простор прочисти, каже овај дизајнерски дуо.

„Увек свој ентеријер градимо на три стуба. Први је, наравно, прича и концепт. Други је сам објекат - што је компликованији, то нам је занимљивији. Ако има велики стуб, можемо да радимо око њега, ако нема природног светла, усмеримо се на то. И треће је, наравно, разлог због кога то радимо, сврха тог простора. Зато ова три стуба чине сваки простор потпуно јединственим“, наглашавају Ирина и Оља Сундукови.

Познате по минимализму који краси њихове просторе, ове две дизајнерке акценат стављају на експресивне детаље, који повезују јединствено историјско наслеђе са простором у коме се налазе. Нивои се сужавају ка врху структуре, а форма је инспирисана маузолејом на Црвеном тргу. Током дана, тај део служи за седење. Ноћу, то је подијум за игру.

Простор је театрално осветљен, пружајући угодан осећај посетиоцима. Као контраст минималистичком намештају и елементима који одбијају светлост, студио је наручио посебне велике античке столове и лустере које су у сагласју са историјом зграде у којој се налазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво