Како се ослонити на реку и небо при уређењу дома

Са једне од најлепших локација у Београду, на земунском Гардошу, стиже прича о ентеријеру која има доста везе са екстеријером – они који живе на обали Дунава кажу да је највећа вредност тога поглед.

Причу о ентеријеру могуће је почети погледом на екстеријер. Кућа на Гардошу направљена је на два нивоа и оба имају простране терасе с погледом на реку. Прва тераса наставак је дневне собе, па је уређена за дружење и спремање хране. На другу се излази из главне спаваће собе и предвиђена је за сунчање, читање, опуштање.

Агент за некретнине Зорана Давидовић истиче да је највећа вредност куће поглед и терасе са којих се гледа у реку.

Ова породична кућа стара је 100 година. Структурално изгледа као и првог дана, али је ентеријер доста измењен.

„Пре свега, кућа је грађена из љубави према реци и према овом високом плавом небу јер свуда из куће се виде само река и небо“, објашњава Давидовићева.

Дневна соба је у потпуности отворена стакленим површинама. С једне стране излази се на терасу, с друге на врт. Излаз на цветни врт направљен је и из мале спаваће собе.

„Кућа грађена за уживање. То је власница сама креирала и сама направила, прилагодила себи, својој љубави према цвећу и уживању јер овде сваког тренутка из сваког дела куће, сем оног који је према улици, две собе, се види цвеће и река“, наводи Давидовићева.

Кућом доминирају отворен концепт и боје светла и природе. Столарија је обојена у зелено како би се стопила с цвећем, дрвећем и реком. Соба уз главну спаваћу предвиђена је за гардеробу.

Кућа је модерно опремљена, али је власница у потпуности избегла једноставан и тренутно доминантан скандинавски стил. Њен савет сличан је нашем, најважније је да свој дом уредите тако да вама у њему буде пријатно и лепо.

број коментара 0 Пошаљи коментар