Принцеза Кејт у капуту канадске креаторке српског порекла

Током седмодневне посете Канади окончане минулог викенда, британска принцеза Кејт Мидлтон је током хладнијих дана носила капут од алпаке, фине вуне перуанске ламе, који је произвела фирма „Сенталер“, а дизајнирала модна креаторка из Торонта српског порекла, Бојана Сенталер Николић.

Реч је о сивом капуту са карактеристичним ребрастим рукавима, који је изазвао велико интересовање канадских и других светских медија, а публицитет је допринео томе да сви преостали примерци тог модела буду распродати рекордном брзином, иако је цена једног безмало 1.200 долара.

О успеху младе канадске дизајнерке српског порекла писали су најтиражнији канадски дневни лист Торонто стар, затим национални магазин Меклинс, који излази 100 година, као и многи други.

„Кејт Мидлтон је међународна икона стила и врло сам почаствована што је одабрала да носи 'Сенталер' капут током посете Канади. Посебно ме радује што је из моје колекције изабрала баш капут са ребрастим рукавима, који је прави заштитни знак моје фирме. Носила га је са продуховљеношћу и елеганцијом и заиста не могу бити срећнија“, изјавила је за Бету, посредством своје ПР агенције "Nordstromate", Бојана Сенталер Николић.

Капут војвоткиње од Кембриџа, као и остали капути које креира „Сенталер“, израђени су од природних влакана, односно од руна алпака перуанске ламе, која се гаји на висини изнад 5.000 метара, а која је много топлија, мекша, али и скупља од обичне вуне. За разлику од вуне, алпака не садржи ланолин, што одевни предмет чини хипоалергичним и погодним и за осетљиву људску кожу.

Откад је установљен 2009. године, бренд „Сенталер“ је постао синоним за елегантни, софистицирани стил. Одећа коју креира Бојана Сенталер Николић је изузетног квалитета, ручно дорађена, прилагођена силуети модерне жене.

Тридесетдвогодишња дизјанерка је рођена у Београду, а у Канаду се доселила када је имала осам година. Дипломирала је на школи бизниса на Универзитету "Јорк" у Торонту. У Дубаију, на Блиском истоку, стицала је медијско-маркетиншку праксу, али се определила за оно што је највише волела – модну креацију. Велики утицај на њу имао је и сусрет с креатором Карлом Лагерфелдом.

Фирма „Сенталер“ и њен оснивач, креативна дизајнерка и директорка постале су познате нарочито откад је бели капут израђен такође од алпаке у новембру прошле године на заклетви (тада) новог премијера Канаде, Џастина Трудоа, носила његова супруга Софи Грегоар Трудо. Међу познатим дамама које носе модну одећу Бојане Сенталер Николић су и звезда ТВ серије Секс и град Ким Катрал, добитница награде ЕМИ Татјана Маслани, и друге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се