Читај ми!

Симфонијски оркестар РТС-а, Бочели и Јелена Томашевић поново укрстили ноте

Чланови Симфонијског оркестра остварују снове. Поново су делили сцену са Андреом Бочелијем. Поверење светског тенора стекли су у Београду, а само неколико месеци касније чувене арије извели су и у Етихад Парку.

Сарадња чувеног маестра Бочелија и српских уметника започета је током његовог концерта у Београду у оквиру „Ривер феста", у јулу ове године. Пред пуном Етихад ареном, пред скоро 20 хиљада посетилаца низале су се чувене арије, а наша Јелена је са њим отпевала његову најпознатију песму Vivo per lei.

Након тога сама је отпевала и чувену пеаму Витни Хјустон I will always Love You.

Арена је била попуњена до последњег места, а просечна цена карте била је 500 евра.

Српска певачица добила је огроман аплауз, не само због својих врхунских перформанси, него и због чињенице да да долази из земље која се у Емиратима сматра братском.

„Сви смо веома узбуђени што нам је дата част и задовољство да наступамо са таквим солистом какав је Андреа Бочели и што је наш квалитет и залагање после много година препознат ван граница наше земље", рекао је Душан Мамула, секретар Симфонијског оркестра РТС-а.

Да је Симфонијски оркестар РТС-а светски, а наш, потврдио је и диригент Карло Бернини под чијом палицом наступају. Светска, а наша је и Јелена Томашевић која је поново имала прилику да укрсти глас са Бочелијем.

„Могу рећи да је велика част наступати са једним од највољенијих тенора света и таквим уметником као што је Бочели али морам вам рећи да је велика част подједнако за мене што наступам са нашим Симфонијским оркестром, јер су заиста уметници, свако од њих", каже певачица Јелена Томашевић.

На концерту у Етихад Парку маестро Бочели угостио је и сопран Кристину Пасариу и виолончелисткињу Ајану Витер - Џонсон.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво