Читај ми!

„Драм“ представио спот за песму са новог албума „Песма за В.“

Након промоције другог студијског албума, а у сусрет првом великом београдском концерту који су заказали за 21. октобар у Дому омладине Београда – „Драм“ је данас у подне објавио видео-спот за баладу „Песма за В.“

Ради се о једној од најсентименталнијих песама ауторског двојца овог бенда – Стефана Аћимовића и Марка Аризановића.

„Песма је нешто депресивнија по атмосфери од осталих нумера на новом албуму, 'јесење' је обојена. Говори о заљубљености, о тој потпуној и снажној омамљености услед јаког емотивног набоја. Због спознаје колико то осећање може бити интензивно и свеприсутно, а заправо је емоција која настаје пре (и разликује се) од љубави- човек понекад тражи начин за измештање из тог стања, плашећи се да ће му угрозити свакодневницу, нормално функционисање. Заљубљеност представља хаос за онога кога погађа, те када смо заљубљени, ми не знамо шта нам се све заправо догађа, нисмо при себи. Једино што можемо и што поручујемо овом песмом је - да се препустимо том дивном осећању, тој 'лудој вожњи' и слаткој омамљености. Ништа се ту ми не питамо, нема места за рационализацију и зато 'лирски субјект' остаје заљубљен и заробљен у покушају да одмах дође до осећања љубави...“, кажу момци из бенда „Драм“.

Режију видео спота Песма за В. потписује Маја Јанковић, директор фотографије је Џејлан Ибрахимовић.

Први албум групе „Драм“ Нећемо променити свет (ПГП РТС, 2019.) је одлично прихваћен, а добитници су и признања Задужбине „Милан Младеновић“ (2020, за песму Дај ми све).

О новом студијском материјалу Превише свега (ПГП РТС, октобар 2022.), момци из групе „Драм“ кажу да се ради о „колекцији 11 најпатетичнијих, анксиозно-незрелих и плесно-депресивних поп песама, о дражима и страховима младости“.

Након три песме које су пре објављивања другог албума избацили као синглове (Викенд убија, Ти ме возиш и Цео град) пред нама је спот за четврту нумеру са новог албума групе „Драм“ – баладу Песма за В.

„Надамо се да ће се публици допасти наше нове песме и да ће уживати – макар онолико колико смо ми уживали и радовали се док смо их стварали и снимали. Сада се највише радујемо сусрету са публиком, бројимо дане до петка 21. октобра – Дом омладине и наш први,велики концерт! Дођите да заједно певамо, радујемо се, славимо живот и љубав, да уживамо. Сви сте позвани“, поручују Стефан Аћимовић, Марко Аризановић и Никола Грозданић.

Осим као физичко издање (ЦД), албум Превише свега групе ДРАМ доступан је, као и остала издања ПГП РТС-а и на водећим светским дигиталним платформама за дистрибуцију музике.

Пре Јутјуб премијере, гледаоци Јутарњег програма РТС- а јутрос су први видели нови спот, а Стефан Аризановић је подсетио на предстојећи концерт и најавио да су у припреми нови спотови за остале песме, као и да су у плану још неки концерти до краја године.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво