Читај ми!

Адел и званично има ЕГО

Телевизијски специјал „Адел: Само једна ноћ“ донео је британској кантауторки Адел првог Емија и могућност да се похвали да има ЕГО – Еми, Греми и Оскара. Остало је још да свој рад овенча и признањем Тони и њено име у историји музике биће исписано још крупнијим словима.

Телевизијски еквивалент Оскарима Адел је дочекала са великом радошћу. Признање је стигло захваљујући специјалном шоу-програму Адел: Само једна ноћ (Adele: One Night Only) емитованом на Си-Би-Есу 21. новембра 2021. године.

„Верујте ми да и званично имам ЕГО“, написала је кантауторка на Инстаграму и Твитеру после ноћашње доделе Еми награда.

Овај телевизијски специјал тријумфовао је и у четири друге категорије. Пол Дагдејл, режисер шоу-програма Адел: Само једна ноћ, награђен је за изузетну режију за специјал, а емисија је ТВ кући Си-Би-Ес донела награде за изванредан микс звука, сјајан дизајн осветљења, те врхунску техничку режију специјала.

Остали номиновани у категорији естрадних специјала били су Дејв Чепел: The Closer стриминг сервиса Нетфликс, Повратак у Хогвортс (Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts) куће ХБО/ХБО Макс, Норм Макдоналд: Ништа специјално (Norm Macdonald: Nothing Special) сервиса Нетфликс и Вече са Тонијем Бенетом и Лејди Гагом (One Last Time: An Evening With Tony Bennett & Lady Gaga) емитовано такође на Си-Би-Есу.

Адел је за досадашњи рад освојила 15 Гремија и једног Оскара, тако да уз најсвежије Еми признање, само још треба да тријумфује у позоришту да би имала ЕГОТ.

Скраћеница се односи на колекцију у којој су макар један Еми, Греми, Оскар и Тони, то јест признања за изузетна достигнућа у области телевизије, издаваштва (односи се на музичка издања), филма и Бродвеја.

Од 1962. године, када је први пут неко стигао до сва четири признања, тек 17 уметника успело је да освоји ЕГОТ. Међу њима су Ендрју Лојд Вебер, Вупи Голдберг, Одри Хепберн, Џон Леџенд, Џенифер Хадсон.

Винстон и Рај Капур, два извршна продуцента специјала , такође су извршни продуценти предстојеће доделе Греми награда, где се очекује да ће Адел бити фаворит.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво