Читај ми!

Модерно, класично, комерцијално - разигране завршне вечери Нишвила и поред кише

На Нишвил џез фестивалу – субота и недеља су завршне вечери. Наступају звезде џез и комерцијалне музике из целог света, и представљају најмодернија стремљења у музици.

Киша и лоше време нису зауставили праве љубитеље џеза да буду на Нишкој тврђави. На 28. Нишвил џез фестивалу, уметници од Јужне Кореје до Израела, представљају модеран, али и класични џез.

„За мене је ово невероватно искуство. Фестивал је баш велики, има музичара из целог света, свира се сјајна музика и публика је дивна", рекао је Матан Клеј, флаутиста из Израела.

„Када смо почели овај пројекат, ја сам на уму имао европску џез публику. Желели смо да урадимо нешто модерно и авангардно", каже диригент из Јужне Кореје, Јенгсу Чои.

Има места и за комерцијалне звезде, као што је словеначки певач Мањифико.

„Моја музика, као и џез има више слојева, али наравно, не свирам џез и бити овде као хедлајнер на џез фестивалу ми јако пуно значи и дичим се тиме", изјавио је Роберт Пешут, Мањифико.

Овај џез фестивал посебан је и по томе што је две трећине посетилаца млађе од 27 година.

„Ми смо формирали публику, најпре неку младу, која је добила своје потомке, а уз то је фестивал пре свега типичан за старију публику", каже директор Фестивала Иван Благојевић.

Затварање фестивала у недељу биће у знаку џез-фјужна и реге музике. Наступају амерички састав „Јелоу џекетс" и звезда са Јамајке Џулијан Марли. 

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара