Читај ми!

Расписан конкурс за „Дечју песму Евровизије 2022"

Радио-телевизије Србије расписује конкурс за избор композиције за представника Србије на јубиларној, двадесетој "Дечјој песми Евровизије 2022" која ће бити одржана 11. децембра у Јеревану, главном граду Јерменије.

Прошле године „Дечја песма Евровизије 2021“ одржана је у Паризу, а ове године Јерменија је, по други пут, домаћин фестивала, будући да је тријумфовала и 2010. године. Тада четрнаестогодишња Малена из Јерменије је 2021. победила са песмом Qами, Qами и довела фестивал у своју домовину.

Нашу земљу су у Паризу представљале Дуња Живковић и Јована Радонић са песмом Очи детета композиторке Ане Фрлин и освојиле 13. место. То није први дует који је представљао Србију – Ирина Бродић и Јана Пауновић су се такмичиле 2017. године са песмом Цео свет је наш Огњена Цвекића.

Србија се 2006. године први пут појавила на Дечјој песми Евровизије са песмом Учимо стране језике у извођењу групе „Неустрашиви учитељи страних језика“. Најбољи пласмани наше земље су били 2007. године, када је нашу земљу представљала Невена Божовић са песмом Пиши ми и 2010. године, када је Соња Шкорић певала песму Чаробна ноћ и оба пута је Србија заузела високо треће место.

И ове године Радио-телевизија Србије расписала је јавни конкурс за избор песме и представника Србије на такмичењу Дечја песма Евровизије. На овај начин деца се негују као интерпретатори, али се подстичу и у ауторском смислу, тиме што имају могућност да дају свој допринос у стварању музике или текста композиције.

Детаљне информације о конкурсу можете пронаћи овде

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва младих у области популарне музике, Радио-телевизија Србије, као чланица Европске радиодифузне уније, организује избор и учешће представника Србије на такмичењу „Дечјој песми Евровизије 2022“.

Основни услови су:

- да композиција траје највише 3 минута, а најмање 2 минута и 30 секунди,
- да је оригинална, написана и изведена на језицима у службеној употреби у Србији, а уколико садржи еементе страног језика, они не би требало да прелазе четрдесет одсто заступљености
- да текст и мелодија композиције нису објављени, изведени и емитовани, у целини или у деловима, пре 1. маја 2022. године,
- да композицију на сцени може да изведе највише шест извођача,
- да најмлађи такмичар може имати 9 година, а најстарији 14 година на дан финалног такмичења 11. децембра 2022. године,
- да дете – извођач које је учествовало у писању/компоновању песме мора учествовати у сценском/уживо наступу песме као певач, плесач или музичар,
- да су аутори и извођачи држављани Србије, односно резиденти Србије,
- аутори треба да приложе финални или квалитетан демо снимак на ЦД-у, УСБ-у, у трајању до 3 минута,
- да аутори на истом такмичењу не представљају ни једну другу земљу,
- радови морају бити потписани пуним именом и презименом, годином рођења, са
адресом, телефоном (е-маил адресом) аутора композиције и извођача.

Овогодишње такмичење, 20. по реду, одржаће се у спортско-рекреативном комплексу "Karen Demirchyan" у Јеревану.

Kонкурс за избор представника Србије биће отворен до 15. септембра 2022. године.
Радови се шаљу на адресу:

ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком за такмичење Junior Eurovision Song Contest 2022 - Дечја песма Евровизије 2022.

Текст конкурса и Правилник о организацији и начину избора композиције за представника Србије на такмичењу "Junior Eurovision Song Contest 2022" можете прочитати овде

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво