Читај ми!

Кејт Буш обара рекорде песмом старом 37 година

Британска певачица Кејт Буш осваја музичке топ листе с песмом "Running Up That Hill", коју је објавила још 1985. године захваљујући тренутно популарној Нетфликсовој серији „Стренџер тингс“ (Stranger Things).

Песма Кејт Буш Running Up That Hill доспела је на прво место британске и светстких топ-листа 37 година након што је објављена. Уједно, Бушова је оборила три рекорда овим првим местом јер је са своје шездесет три години најстарија жена на врху листе, док је 37 година најдуже време које је једној песми требало да стигне до места број један.

Поред тога, Кејт Буш има најдужи јаз између синглова који су се нашли на првом месту, јер су протекле 44 године од њеног дебија са песмом Wuthering Heights (Тај рекорд је до сада држао Том Џонс са 42 године). Иначе, Running Up That Hill када је објављена успела је да се пробије само до трећег места.

„Тешко је схватити брзину којом се све ово дешава“, објавила је Кејт Буш на својој званичној веб-страници почетком недеље. „Толико младих људи који воле серију, откривају ову песму по први пут“.

Песма је тренутно на четвртом месту у Сједињеним Државама, што је такође најбољи пласман који је тамо имала.

Running Up That Hill у Великој Британији тренутно остварује око 575.000 пуштања дневно на Спотифају и више од шест милиона дневно на платформи широм света.

Running Up That Hill је сам по себи променио ствари какве познајемо“, рекао је за Гардијан музички критичар Џејмс Мастертон. „Ово је први пут у ери стриминга да је песма која се пушта у позадини серије не само спонтано васкрсла, већ је и задржала своју популарност током дужег периода“.

Овај изненадни успех Кејт Буш могао би да подстакне издаваче да се потруде да старије нумере нађу места у популарним серијама и покушају да понове овај необичан рекорд.

Само четири друга уметника су доспела на прво место топ-листе у каснијим годинама од Кејт Буш. Најстарији је био сер Том Мур, са 99 година и 11 месеци, када је његово ауторство 2020. коначно наведено на синглу You'll Never Walk Alone. Други је Елтон Џон са 74, Том Џонс са 68 и Луј Армстронг са 66 година.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво