Читај ми!

Санремо 4. јуна на Калемегдану

Чувени италијански музички фестивал Санремо долази у Београд 4. јуна у оквиру интернационалне турнеје, када ће на Калемегдану бити представљени финалисти и победник селекције младих - "Sanremo Giobani, World Tour". Интернационална турнеја "Sanremo Giovani 2022" је манифестација коју организује Министарство спољних послова уз међународну сарадњу Италије и телевизијом RAI.

Ове године, турнеја представља секцију посвећену младим талентима најомиљенијег фестивала италијанске песме на свету. То је и јединствена прилика да се млади уметници представе међународној публици и могућност за бројне љубитеље италијанске музике да уживају у одличном концерту.

Амбасада Републике Италије у Београду, Италијански институт за културу у Београду и Центар београдских фестивала - ЦЕБЕФ, организују изванредан концерт у Београду, на отвореној сцени Калемегдана. Наступају Јуман, Мартина Белтрами, Литаме и Самиа, који ће извести своје песме уз нове верзије великих класика италијанске музике.

Уметничко руковођење пројектом поверено је маестру Маурицију Филарду, музичком директору Песме Евровизије 2022. одржане у Торину. Пре Београда "Sanremo Giovani" наступају у Мадриду и Бриселу, а после Београда турнеја наставља пут ка Тирани.

Победник "Sanremo Giovani" Јуман постао је лауреат фестивала са песмом Mille notti када је прошао две селекције и истакао се међу више од 700 примљених пријава. Ова победа омогућила му је учешће и на фестивалу „Санремо" 1. фебруара 2022. године са песмом Ora e qui.

Током учешћа на овом фестивалу добио је награду Јаначи,  коју додељује удружење Nuovo IMAIE „за упечатљиву интерпретацију која је оснажила хармонију, префињеност и елеганцију песме".

Самиа је учествовала у финалу фестивала "Sanremo Giovani" са песмом Fammi respirare, која је написана у сарадњи са Франческом Каталдом који је урадио и аранжман и продукцију.

Кантауторка Мартина Белтрами је са свега три снимљена сингла успела да достигне преко пет милиона прегледа на платформи Спотифај и постане једна од најперспективнијих уметница италијанске музичке сцене. У децембру 2021. учествује на Фестивалу са песмом Parlo di te, где стиже до финала.

Анђелика Литаме, позната само као Литаме, у јуну 2021. године, са песмом Respiro su Marte, која је недавно изашла на дигиталним платформама, пласирала се међу првих шест извођача на фестивалу новије италијанске музике  "Fatti Sentire", који се приказивао на каналу RAI2. У децембру исте године, уживо на каналу RAI1, учествује у финалу фестивала "Sanremo Giovani" са синглом Cazzo avete da guardare.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара