Читај ми!

РТС поднео кривичну пријаву против Александра Вуксановића и Саше Мирковића

Радио-телевизија Србије поднела је кривичну пријаву надлежном тужилаштву у Београду против Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас, певача и музичара, и Саше Мирковића, естрадног менаџера и продуцента, због сумње да су извршили кривично дело лажно пријављивање из чл. 334 Кривичног законика Републике Србије.

У пријави коју је РТС поднео се такође наводи да  су Вуксановић и Мирковић, иако је цела Србија у директном преносу могла да види и ко су били чланови жирија у финалној вечери и како су гласали, лажно пријавили и особе које, или уопште нису биле чланови жирија, или јесу били у жирију, али су и гласали за Вуксановића.

Коначно, регуларност објављених резултата СМС гласања потврдио је и Comtrade System Integration, фирма која је била задужена за обраду ових гласова, а на ту обраду Драган Бујошевић и Оливера Ковачевић нису, нити су могли да утичу.

Поред ове кривичне пријаве, по којој РТС очекује да надлежно тужилаштво спроведе поступак, утврди одговорност пријављених и казни их по закону, Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а, поднео је и две приватне тужбе, против Вуксановића и против Мирковића за накнаду штете коју су нанели изјавама датим на конференцијама за медије пре самог такмичења, тако и приликом телевизијских гостовања након такмичења, у емисијама Б92 Спорт на ТВ Б92 12.03.2022. године и Ново јутро Телевизије Пинк, 13. марта 2022. године.

О исходима свих ових поступака РТС ће обавестити јавност.  

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво