Читај ми!

Наградa „Песма године“ емисије Бунт песми „Хотел Југославија“

Песма „Хотел Југославија“, коју су прошле године објавили Момчило Бајагић Бајага и „И-плеј“, освојила је највише гласова жирија новоустановљене награде „Песма године“, саопштено је синоћ у емисији „Бунт“ на РТС- у.

Емисија Бунт је установила ову награду прошле године а образлажући другу по реду доделу признања за најбољу песму, ауторка и уредница емисије Бунт Бранка Главоњић је навела: „Иако су последње готово три године због ситуације изазване пандемијом знатно успориле дешавања на домаћој рок сцени испоставило се да стваралачки жар домаћих аутора није угашен.“

„Награда емисије Бунт за песму године је и установљена да би била нека врста подршке у временима када је све важније од уметности, јер свака врста уметничке форме је попут хране, ваздуха и воде, незаобилазна карика која чини нашу свакодневицу лепшом и лакшом. Када чујете сваког месеца преко двадесет песама и видите исто толико сјајних видео остварења, онда је и ваш задатак да на неки начин наградите рад и труд музичара, који упркос свему вредно стварају“, истакла је уредница емисије Бунт.

Жири, који је одлучивао о добитнику овог значајног признања, радио је у истом саставу као и прошле године, када је прву титулу „Песма године“ освојила композиција Слобода групе „И- плеј“.

Чланови жирија су били: Катарина Епштајн (уредница емисије Поп карусел, Радио Београда 1), Ана Милићевић (уредница ТВ канала РТС Музика), Олга Кепчија (музичка уредница и водитељка на Радио Београду 202), Стефан Јовчић (новинар и водитељ емисије Бунт) и Бранка Главоњић (аутор емисије Бунт).

„Захваљујемо свима који су о овом признању одлучивали, хвала на награди, заиста нам је задовољство и част“, рекла је Маја Цветковић из „И-плеја“ и додала: „Претходни период за мене као аутора није био баш сјајан због разноразних околности и питала сам се шта бих то могла да учиним, како да се изместим и да се нешто лепо деси. И онда сам позвала Бајагу, иако нисам имала сасвим јасну идеју, нити како би то тачно требало да буде реализовано. Али, након тог позива све је текло спонтано и лако смо се разумели.“

„Маја Цветковић и ја се дуго познајемо, њен предлог ми се одмах допао а и иначе ми се допада то што она ради. Зато је моја реакција била: Хајде да пробамо. Како је време одмицало, све смо лепше и лепше сређивали песму. Мислим да је баш добра идеја да људи који иначе не свирају заједно, понекад направе и тај искорак да сарађују и нешто направе - нарочито кад испадне овако добро и на опште задовољство, као што је песма Хотел Југославија“, навео је Момчило Бајагић Бајага.

Бранка Главоњић додала је да јој је посебно драго што је награда за најбољу песму 2021. и овог пута отишла у руке бенду „И-плеј“, којег предводи једна жена, оснивачица, ауторка, певачица и басисткиња Маја Цветковић.

„Премда је песма Хотел Југославија, коју је заједно урадила са једном од највећих звезда региона Момчилом Бајагићем Бајагом, већ нашла пут до публике, тек ће у будућем времену показати своју изворну лепоту, слојевитост и нијансе које је не чине једнократним, инстант хитом. Испоставило се и да је видео остварење Вука Протића за песму још једном савршено и сликовито испратило све што је ауторски тандем Цветковић / Бајагић желео да нам музички искаже“, истакла је Бранка Главоњић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво