Читај ми!

Марко Луис представио песму „Дуде”, инспирисану филмом „Нечиста крв”

Филм „Нечиста крв: Грех предака“ после великог успеха пред домаћом и регионалном публиком, од 17. јануара наставља свој живот на популарној стриминг платформи „Нетфликс“. Истовремено је премијерно представљен спот Марка Луиса за песму „Дуде“ која је инспирисана овим филмом.

Филм Нечиста крв: Грех предака, по сценарију Воје Нановића, базираном на делима Боре Станковића, први је филм на српском језику који је откупила стриминг платформа „Нетфликс“. Упоредо са великим успехом филма, ради се и реализација албума са песмама из филма и песмама инспирисаним музиком из филма и серије.

Премијерно 17. јануара 2022. године изашла је и прва песма из филма, под називом Дуде, коју је отпевао Марко Луис.

„Велика је то ствар за мене и цела та прича око филма који је део новог формата Нетфликса. То је филм који има нашу културу, нашу традицију, где сам ја могао да умешам моје прсте музички, јер волим традиционалну ноту у комбинацији са модерним“, наглашава Марко Луис, гостујући у Јутарњем програму.

Песма која се појављује у филму, Дуде мори дуде, има традиционални текст, а музику је компоновао Александар Ранђеловић. Ова песма су појављује више пута у филму и она је као лајт мотив филма.

„У сарадњи са Александром Ранђеловићем смо одлучили да направимо песму која је у мом фазону, која има и те традиционалне елементе, а ипак има и ноту модерног звука, чак и неке треп елементе. То је било прелепо и када сам кренуо да радим, само је прштало од енергије“, признаје гост Јутарњег програма.

Музику и аранжман инспирисани традиционалном песмом Дуде мори, дуде потписују заједно Александар Ранђеловић и Марко Луис, а текст рефрена је написала Маја Радивојевић. Песму прати видео-спот који је режирао млади редитељ Rennè Мишколци у коме је извођење песме у рустичном ентеријеру, прожето кадровима из филма Нечиста Kрв: Грех предака.