Читај ми!

„Изгубљена љубав" нови сингл Данице Kрстић за ПГП РТС

Њен глас буди емоције, а несвакидашњи музички избор ове младе девојке даје наду да ће српска традиционална музика имати представнике и у годинама које долазе.

Звезда етно-музике, млада по годинама али искусна по годинама трајања на музичкој сцени- певачица Даница Kрстић (26) објавила је нови сингl Изгубљена љубав за ПГП РТС.

„Пре нешто више од годину дана, Дејан Вукчевић ми дао да послушам демо верзију ове песме, која је сада напокон угледала светлост дана. Одмах ми се допала а сада кад смо је и снимили, заиста сам срећна. Уложили смо много времена и труда, а Вукчевић је вредно радио и на томе да се песма што боље поклопи са мојим певачким сензибилитетом, да се осећам пријатно док је изводим. Он је велики перфекциониста, водио је рачуна о свим детаљима, како о мелодији и тексту, тако и о аранжману.

Наш циљ, кроз ову сарадњу је да допринесемо да се настави писање и извођење песама у духу наше традиционалне музике и да се радијска пракса, каква је била некада на Радио Београду- настави, да буде витална. Након двадесет година мог активног музичког живота на сцени, поносна сам што изамене стоји институција каква је ПГП РТС и што захваљујући нашој дугогодишњој сарадњи и подршци коју добијам и од ПГП-а и читавог медијског система РТС-а, не сумњам да ће и овај нови сингл проћи сјајно, с обзиром какав смо тим окупили и са колико љубави смо радили на песми Изгубљена љубав, поверила је Даница Kрстић, једна од најупечатљивијих балканских етно-вокала.

Музику, аранжман и текст за песму Изгубљена Љубав коју изводи Даница Kрстић, урадио је Дејан Вукчевић, песма је снимана у студију Александра Софронијевића, микс и мастеринг потпусује Иван Лекић. Музику је снимао оркестар Дејана Вукчевића.

Своје прве музичке кораке, Даница Kрстић начинила је још када је имала шест година. Први јавни наступ остварила је са Биљом Kрстић и од тада је почела њена музичка каријера, која и даље траје.

Била је победник РТС-овог музичког такмичарског серијала Шљивик (2012) у категорији вокалних солиста, а 2015. године је била финалисткиња српског избора за „Евросонг", са песмом Сузе за крај. Вокал Данице Kрстић допринео је и успеху серије Рањени орао.

Млада Kрагујевчанка је својим талентом освојила и Европу, представљајући Србију 2018. године, на 63. „Песми Евровизије" у Португалији, као чланица састава „Сања Илић и Балканика" . Песмом Нова деца, ова група група, чији је Даница била члан од 16. године, је на квалитетан и аутентичан скренула пажњу на Србију и наше културно наслеђе.

Синглом Сватови (2020) наставила је свој пројекат културолошки пројекат, „Балкан концепт" који је започела сарадњом са групом „Диванхана", са којом је снимила и објавила сингл Воће родило и обраду севдалинке Ој цурице. Пројекат окупља најбоље музичаре, композиторе и ствараоце у домену етно музике са простора Балкана.

Даница Kрстић је наступала и широм света, где је Србију увек престављала на најбољи начин,како што је то учинила недавно на великој светској изложби Дубаи Експо 2020, када је њеним наступом отворен Павиљон Србије.

Освојила је до сада и многобројна висока признања, чиме је додатно скренула пажњу шире публике, стручне јавности као и Радио-телевизије Србије, која је несебично подржава у у грађењу уметничке каријере.

Деби албум за ПГП РТС, под називом Под гором се шетало девојче Даница Kрстић је објавила 2017. године, а дигитални сингл Изгубљена љубав је најава њеног новог студијског албума за најстарију и највећу дискографску кућу на Балкану.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво