Читај ми!

„Дјуран Дјуран“ представља нови албум 40 година након дебитантског издања

Када се британски поп састав „Дјуран Дјуран“ појавио на музичкој сцени, нико није знао колико ће издржати у том суровом бизнису. Али 40 година касније, група је и даље јака, и својим верним обожаваоцима, али и публици из потпуно другачијег времена представља 15. студијски албум "Future Past".

Никада не бисмо рекли да ћемо и даље заједно стварати музику након толико времена. Били смо само деца и панк рок нас је окупио, рекао је басиста групе „Дјуран Дјуран" Џон Тејлор за Ројтерс.

„Касних 70-их, када нико није размишљао о томе шта ће се десити у будућности, били смо у фазону: ‘Да ли бисмо могли да свирамо и следеће године?'", прича Тејлор.

Бенд су основали Тејлор и клавијатуриста Ник Роудс 1978. године, а светску славу „Дјуран Дјуран" стекао је захваљујући хитовима попут Girls on Film и Rio.

Бенд, са певачем Сајмоном Ле Боном и бубњаром Роџером Тејлором, продао је више од 100 милиона плоча широм света и освојио две награде Греми.

Новом песмом, симболичног назива Anniversary (годишњица), обележавају 40 година од објављивања првог албума 1981. године.

Anniversary је песма која на неки начин слави време које смо провели заједно као бенд, али је такође отворена за свакога и све што би неко желео да прослави", објашњава Џон Тејлор.

На новом албуму, бенд је сарађивао са продуцентима Еролом Алканом и Ђорђиом Мородером, док су гости гитариста групе „Блур" Грејем Коксон, јапански панк бенд CHAI и репер Ајворијан Дол.

„Од самог почетка смо поставили наше параметре врло широко. На нашем првом албуму биле су плесне песме... али такође, ту је био инструментал од шест, седам минута у којем је учествовао оркестар, као и неке мрачније песме", рекао је Роудс додајући да се цела група увек добро осећала истражујући различите ствари и лутајући по другим музичким жанровима.

Рад на овом албуму, група је започела крајем 2018. године, а спорадично на њему радила 2019. Пандемија коронавируса приморала их је да све стопирају на око 10 месеци.

„На неки начин је заправо било корисно имати паузу јер никада раније нисмо имали то искуство, а могли смо песме гледати свежим очима и слушати свежим ушима", поручио је Роудс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво