Читај ми!

Адел коначно објавила нову песму, десет милиона прегледа за само шест сати

Адел је коначно објавила дугоочекивани нови сингл и спот за нумеру Easy on Me. За само шест сати од постављања на Јутјуб, видео је забележио више од десет милиона прегледа.

Адел је коначно објавила дугоочекивани нови сингл и спот за нумеру Easy on Me. За само шест сати од постављања на Јутјуб, видео је забележио више од десет милиона прегледа.

После шест година паузе Адел је најавила нови, четврти по реду, албум 30 који, како је најавила, треба да се појави 19. новембра. Сингл и албум, како је већ објаснила позната музичарка, одражава њена „унутрашња превирања“ која је дожиvела после развода од Сајмона Конецког пре две године.

Емотивна балада уз клавирску пратњу Easy on Me објављена је у поноћ по британском времену, а обожаваоцима њене музике је понуђен први поглед на њен „албум о разводу“. Широм света 299.000 људи је слушало Easi On Me у тренутку објављивања.

Адел у песми објашњава своју одлуку да оконча свој брак и од сина и бившег мужа тражи разумевање. Непосредност тих емоција очита је у њеном вокалу, истовремено снажном и рањивом. Аделе се обраћа људима које је повредила, али Easi On Me је такође и велико вунено ћебе којим може да се обмота свако ко је искусио усамљеност и бол раскида који их је пореметио из корена.

Спот подсећа на њен хит из 2015. године, песму Hello, која је била један од најпродаванијих дигиталних синглова свих времена. Оба је режирао Хавијер Долан и оба спота су смештена у стару сеоску кућу.

У споту за нумеру Hello Адел телефонира из старе куће, а у новом видеу се пакује и напушта стару кућу.

Спот почиње као црно-бели, али у једном тренутку прелази у колор, наглашавајући да је то жена која је разорила цео свој свет, али схватила да не мора да се осећа кривом зато што је себе ставила на прво место.

„Успут сам научила много ствари о себи“, наводи Адел у најави новог албума. „Скинула сам много слојева, али и умотала се у нове... Од тада сам мукотрпно обнављала своју кућу и своје срце и овај албум о томе говори“.

Иако је Easi On Me у великој мери традиционална Аделина балада, има наговештаја да ће остатак албума представити и нову, експерименталнију страну Аделине музике.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво