Читај ми!

Нови албум Александра Дујина, Балашевићевог „доктора клавира“

Нови албум Александра Дујина, џез пијанисте, аранжера и композитора, који иза себе има стотину ауторских инструменталниих песама, први је његов излет у музику са вокалима, а Дујин признаје да је то један од најбољих албума које је у својој богатој каријери направио.

Дујиново име и дело људи знају и кроз музику Ђорђа Балашевића, са којим је сарађивао дуго и за клавиром уз Ђолета био више од 40 година.

„Сарађивали смо 42 године, а чим је толико трајало значи да је имало смисла. Није то био само рад, него и дружење. Било је то животно искуство. Његов губитак је био велики, али ја се против таквих тужних ствари борим радом и стварањем“, рекао је Александар Дујин, гостујући у Јутарњем програму.

Дипломирао је на Конзерваторијуму у Бечу, а поред сјајне музичке каријере, ангажован је и као директор Музичке продукције РТВ-а. Сада је издао нови албум Звуци као боје за ПГП РТС.

„То и јесте био мој проблем, што сам сарађивао са Балашевићем, који је писао толико јаке, сложене стихове, другачије од било којих других. Ово је први пут да сам одлучио да направим овакав излет, јер су ми све композиције инструменталног карактера“, објаснио је Дујин.

Разлог за то је, како каже, његова сестра, докторка књижевности, која је написала текстове.

„То су поетски стихови за које сам ја направио музику. Мислим да сам успео да направим једну причу која је заокружила све оне музичке стилове које сам у животу свирао. То је једно поп издање са џез елементима, али и других жанрова“, навео је познати пијаниста.

Цео албум рађен је студиозно, о чему најбоље говори чињеница да је прва песма настала 2018. године, а да је албум завршен тек сада.

„Ово је један од најлепших албума које сам направио“, истакао је Дујин.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво