Читај ми!

Вече посвећено Томи Здравковићу, свирало се као да је ту

У Комбанк дворани у Београду је под слоганом „Свирамо ноћас као да је ту“, одржано Вече Томе Здравковића.

Први велики солистички концерт Тома Здравковић имао је у Дому синдиката. Ту су га и касније доводили концерти за које се тражила карта више, чак и 20 вечери заредом.

Три деценије после Томине смрти, у садашњој Комбанк дворани чули су се неки од његових највећих хитова.

„Другачији је од других, имао је неки свој стил певања, кантаутор је био и све те песме је доносио на свој начин. Ми сви можемо да покушамо да изимитирамо Тому, али није то то“, признаје певач Мирослав Радуловић.

Сећање на песме и легенде о боемском животу једног од највећих домаћих певача народне музике пробудио је филм Тома Драгана Бјелогрлића, који је до сада видело више од 500.000 гледалаца широм Србије.

„Био је велики уметник, боем, композитор, певач. Гледао сам недавно филм и одушевио сам се и морали смо да дођемо данас да чујемо неке од најпознатијих песама“, каже један од посетилаца концерта.

„Тек 1999. сам чула за Тому Здравковића. Од тог момента како сам чула његове песме нисам престала да га слушам до данас. А гледала сам и филм који је предиван у сваком погледу“, открива гошћа концерта.

„Интересовање за Тому Здравковића и његове песме никад није нестало ни јењавало, његове песме живе, слушају се и дан данас и уз њих се проводе најлепши моменти тих ситних сати“, каже друга.

„Дао сам вам душу своју“, пише на спомен плочи посвећеној Томи Здравковићу у родном Печењевцу. Његови земљаци су га најбоље познавали, а сви га памтимо као симбол живота испуњеног песмом и тугом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво