Читај ми!

Лучић одржао концерт у „Мадлениануму“ - извео арије које су дуго његов заштитни знак

На сцени „Мадленианума“ концерт је одржао баритон Жељко Лучић. Са сопранима Драганом Радаковић и Сањом Анастасиом, и оркестром уз маестра Дејана Савића - певао је арије које су у свету његов заштитни знак.

После три године, поново у Београду и поново са оперским аријама и дуетима. Управо је програм је оно по чему је Жељко препознатљив у свету, и због чега му се диви публика у највећим оперским кућама.

„У ствари не знам да ли сам учествовао у прављењу програма јер сам једноставно добио предлог од маестра Савића који сам прихватио. То је мој репертоар и ту се најбоље сналазим", каже Лучић.

Наш баритон светског гласа до највећих позорница стигао је дисциплином и стрпљењем. Од Зрењанина до Метрополитена било је неколико кључних корака.

На питање о томе, који је био преломни тренутак у његовој каријери - прва награда на такмичењу у Барселони, одлазак у Франкфурт или ангажман у Метрополитену, Лучић одговара да је тај тренутак повезан са хором „Јосиф Маринковић".

„Преломни тренутак је - Зрењанин и хор Јосиф Маринковић, диригент покојни Слободан Бурсаћ... Као што сам већ рекао у неком интервјуу, он је започео моју оперску причу. Да би човек ипак успео у овом послу - рад, ред, дисциплина ништа ново нисам рекао, нисам измислио топлу воду, али заиста јесте тако", испричао је Лучић.

Опера је у време ковида претрпела значајне губитке. Реч је о великој и скупој машинерији која готово да је стала.

Лучић данас има потписане уговоре до јула наредне године са операма у Франкфурту и Паризу и са Метрополитеном.

Иако су неки домаћи медији прошле године пренели да се уметник повлачи са сцене, Лучић нам је открио да више не размишља о томе.

„Јесте, пало ми је напамет да полако приводим крају каријеру али ипак не бих ако већ видим да се полако враћамо на старе стазе, хајде да видимо колико још може да траје", закључио је Лучић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво