Читај ми!

Објављена песма „Поноћ“ Жељка Јоксимовића из филма „Тома“

Песму „Поноћ“, која свима звучи познато, а нико не зна где да је пронађе, људи сада могу слободно и до миле воље да слушају јер је тачно у поноћ објављена на „Јутјубу“. Њен аутор Жељко Јоксимовић каже да је она омаж великанима југословенске музике.

„Негде на почетку снимања, Бјелогрлић ми је тражио да напишем песму, односно дует Томе и Силване који никад нису снимили. Тражио је да звучи онако ‘старо', а да буде ново и да наравно буде хит“, објашњава композитор и продуцент филма Тома, Жељко Јоксимовић, како је настала магична песма Поноћ, која је симболично објављена тачно у поноћ на Јутјуб каналу „Минакорд“ продукције.

Иако је публика могла да чује само делове ове песме током претпремијерних приказивања филма Тома на фестивалима у Сарајеву и Нишу, већ недељама влада велико интересовање за нумеру која „свима звучи познато, а не могу нигде да је пронађу“.

„Када сам почео да компонујем, у глави сам имао рефрен, али сам ипак дуго размишљао ко би могао да напише остатак текста. И на памет ми је пао у том тренутку само Тозовац, имајући у виду да је он и писао за Силвану. Захваљујући Мими, Тозовчевој супрузи, за два сата усред короне, преко телефона смо заједнички завршили ову песму, баш онако како верујем да би је донео и сам Тома“, присетио се Јоксимовић.

Жао му је, каже, што Тозовац није сад са нама да чује ову песму и да ужива у филму.

„Желим да верујем да су и песма и филм наш поклон и наклон врсним уметницима попут Томе и Тозовца, који су нас задужили својом уметношћу и инспирисали нас на овакву музику“, истакао је Јоксимовић.

Песму Поноћ компоновао је Жељко Јоксимовић заједно са Тозовцем. Заједничким снагама урадили су и текст, док је аранжман урадио Жељко Јоксимовић, а одсвирао оркестар Аце Софронијевића.

Премијера филма Тома очекује нас у Београду 15. септембра, а већ наредног дана почиње биоскопска дистрибуција широм земље.  

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 26. сеп 2021, 10:21) - anonymous [нерегистровани]

Da bude pošteno

Mimi dati sve što joj pripada a vezano za autorsko pravo.

(понедељак, 13. сеп 2021, 19:56) - Zaječarac [нерегистровани]

Slično

Pesma veoma slična pesmi koju je napisao za Brenu "Ne bih ja bila ja" ali zbog filma, ovo će biti hit.