Читај ми!

Гуча - неодољиви звук трубе 60. пут

После "Егзита" љубитељи трубе су се питали да ли ће 60. јубиларни сабор трубача бити организован ове године у Гучи. Према последњим информацијама, хоће али ће за улаз бити потребна потврда о примљеној вакцини, доказ о прележаној болести или негативан антигенски или пи-си-ар тест. Планира се и увођење такозване брањене зоне дуге седам километара, у којој ће бити строго контролисан приступ. Није искључено да Кризни штаб забрани одржавање ако за то буде потребе.

Гостујући у  Београдској хроници Дејан Петровић, трубач, који је овогодишњи музички уредник сабора у Гучи, истакао је да јесте музички уредник, али да се не бави организацијом око наступа извођача.

„Могу са сигурношћу да вам причам о музичким наступима у Гучи. Отварање је 13. августа, те вечери је мој концерт и поноћни концерт мајстора трубе. Субота је предвиђена за Бојана Суђића са Симфонијским оркестром, концерт Бобана Марковића и Дејана Лазаревића. Недеља је предвиђена за такмичарски део, концерти Дејана Јевђића, Елвиса Ајдиновића и Горана Бреговића. Плато испред Дома културе намењен је трубачким оркестрима који долазе из иностранства", истакао је Дејан Петровић.

Нова песма Бобана Петровића, настала је пре 13 година, нова је за публику, а коришћена је у серији „Златни дани".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво