Читај ми!

Отворен је конкурс за „Дечју песму Евровизије 2021“

Радио-телевизије Србије расписује конкурс за избор композиције за представника Србије на „Дечјој песми Евровизије 2021“ која ће бити одржана 19. децембра у Паризу, главном граду Француске.

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва младих у области популарне музике, Радио-телевизија Србије, као чланица Европске радиодифузне уније, организује избор и учешће представника Србије на такмичењу „Дечјој песми Евровизије“.

Прошле године „Дечја песма Евровизије 2020" одржана је у специфичном формату, у Варшави у Пољској, а ове године млади певачи надметаће се у Паризу, после прошлогодишње победе једанаестогодишње Валентине из Француске.

У последњих неколико година представници Србије су били дует – Ирина Бродић и Јана Пауновић са песмом Цео свет је наш Огњена Цвекића, Бојана Радовановић са песмом Свет аутора Мари Мари, Дарија Врачевић интерпретирала је песму Подигни глас Александре Милутиновић, а прошле године представник Србије био је Петар Аничић са песмом Откуцај коју је радио заједно са Владимиром Граићем и Леонтином Вукомановић.

И ове године Радио-телевизија Србије расписала је јавни конкурс за избор песме и представника Србије на такмичењу „Дечја песма Евровизије“. На овај начин деца се негују као интерпретатори, али се подстичу и у ауторском смислу, тиме што имају могућност да дају свој допринос у стварању музике или текста композиције.

Детаљне информације о конкурсу можете пронаћи овде.

Основни услови су:

- да композиција траје највише 3 минута, а најмање 2 минута и 30 секунди,
- да је написана и изведена на језицима у службеној употреби у Србији,
- да текст и мелодија композиције нису објављени, изведени и емитовани, у целини или у деловима,
пре 1. маја 2021. године,
- да композицију на сцени може да изведе највише 6 извођача,
- да најмлађи такмичар може имати 9 година, а најстарији 14 година на дан финалног такмичења 19. децембра 2021. године,
- да дете - извођач које је учествовало у писању/компоновању песме мора учествовати у сценском/уживо наступу песме као певач, плесач или музичар,
- да су аутори и извођачи држављани Србије, односно резиденти Србије,
- аутори треба да приложе финални или демо снимак на ЦД-у, УСБ-у, у трајању до 3 минута,
- радови морају бити потписани пуним именом и презименом, годином рођења, са адресом, телефоном (имејл адресом) аутора музике и текста.

Овогодишњи слоган, 19. по реду такмичења „Дечје песме Евровизије“ у Паризу, биће „Замисли“ (Imagine).

На крилима маште млади интерпретатори ће сигурно обојити и донети много нових лепих музичких идеја, а конкурс за избор представника Србије биће отворен до 20. септембра.
Радови се шаљу на адресу:

ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком за такмичење Junior Eurovision Song Contest 2021 - Дечја песма Евровизије 2021.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво