Читај ми!

Проглашен нови победник другог Сабора народне музике Србије

Након одржане финалне вечери другог „Сабора народне музике Србије“, утврђено је да композиција „Нек ти живот буде песма“, композитора Милисава Антонића, у извођењу Чеде Марковића, није испуњавала услове за учешће на Фестивалу.

Један од основних услова конкурса за учешће на Фестивалу био је да композиција не сме бити раније промовисана.

Након финала, реализаторима је достављен снимак који доказује да је, супротно правилима конкурса, композиција Милисава Антонића претходно промовисана на телевизији са националном фреквенцијом и објављена на друштвеној мрежи Јутјуб.

Утврђена је нова коначна листа композиција. 

Прво место: „Завет у аманет" композитора Драгана Шаиновића, у извођењу Ненада Манојловића; Друго место: „Још од лане бројим дане" композитора Борка Радивојевића, у извођењу Дејана Недића; Треће место: „Волео си и ти мене" композитора Драгана Александрића, у извођењу Љиљане Александрић.

Претходно је композитор песме „Нек ти живот буде песма" проглашен за победника Сабора и додељена му је награда у износу од 350.000,00 динара.

Одлуком стручног жирија, за најбољи текст био је проглашен текст исте композиције („Нек ти живот буде песма") и аутору је додељена награда у износу од 100.000,00 динара.

Новопроглашеном победнику Фестивала, композитору песме „Завет у аманет" додељује се новчана награда у износу од 350.000,00 динара.

Композиција која заузима друго место („Још од лане бројим дане") осваја новчану награду у износу од 250.000,00 динара, а композиција на трећем месту („Волео си и ти мене") награду од 180.000,00 динара.

Утврђено је и да ће жири у истом саставу као на финалној вечери Сабора у року од 30 дана од дана доношења oве Одлуке, донети нову Одлуку о избору најбољег текста композиције Сабора, којој ће бити додељена новчана награда у износу од 100.000,00 динара.

 

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво