Читај ми!

Песма године емисије Бунт – „Слобода“ бенда "E-play"

Први добитник новоустановљене награде за „Песму године" ТВ емисије „Бунт" је бенд "E-play" за песму „Слобода”. Ова песма је била изабрана и за хит године „Топ листе Бунт”, по избору уредника.

У образложењу у вези са призањем које је емисија Бунт доделила песми Слобода бенда "E-play", стоји да „Она заслужује признање и титулу песме године, не само због изузетних музичко-извођачких квалитета, већ и стога што нам је свима у овим тешким, изазовним временима најзад постало јасно зашто је слобода најважнија“.

Бранка Главоњић, уредница емисије Бунт, гостујући у Јутарњем програму наглашава да су ово још увек тешка времена како за музичаре тако и за људе који се баве јавним послом, којима је највећа награда аплауз и излазак на бину.

Управо њима је то било ускраћено и они су били први на удару коронавируса када се појавила песма Слобода која је свима улила наду да ће се неке ствари променити, што је пре могуће.

„Заиста мислим да је и албум бенда 'E-play' Слобода, један од најбољих албума у протеклој деценији и зато сам као уредник једине рок емисије у региону последњих 18 година, имала ту потребу да на неки начин дам подршку свим музичарима, јер ако њих нема, нема ни нас и веома је важно да они нађу неку инспирацију у овим тешким временима и да свој посао раде на најбољи могући начин“, наглашава Бранка Главоњић.

Басисткиња бенда "E-play" Маја Цветковић открива да у тренутку када је песма настала и када је снимљен спот, нису ни слутили да ће бити визионари и да ће нешто предвидети, али су веровали да ће цела ова ситуација краће да траје. Слобода Мићаловић им је помогла да спот изгледа што боље и да има јаснију поруку у складу са њеним именом.

„Спот је стварно допро до широког броја људи који су препознали поруку и супер ми је да смо добили ову награду у неком најтежем тренутку када нам недостају концерти и супер је да једна таква емисија то примећује“, додаје Маја Цветковић.

Бранка Главоњић напомиње и да је спот за нумеру Слобода проглашен за хит године „Топ листе Бунт“ на основу гласова уредница РТС-а – Ане Милићевић музичке уреднице канала Музика, Олге Кепчије испред Радија 202, Катарине Епштајн испред Радио Београда 1 и екипе емисије Бунт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се