Читај ми!

Дејан Цукић представља нови-стари албум и враћа се на нови-стари терен Радија 202

Албум „Улица без бројева“ пандемија је зауставила у тренутку када је кренуо у лет по региону. Због тога је и годину и по после објављивања за Дејана Цукића и даље „ново издање“. Емисија на Радију 202 „Оде понедељак“ за познатог музичара још један је нови-стари терен.

Девети студијски албум Улица без бројева објавио је ПГП РТС 2019. године, нешто касније, први пут после 30 година, када је реч о издањима Дејана Цукића и његовог бенда, кренуо је ван граница, по региону. 

„Промоција у Загребу и неке свирке које смо имали у Сарајеву су биле последње. После тога је настала пандемија и заустављена је читава та акција. Мало комично, али причам и даље и имам обавезу да причам о новом албуму о нечему што је изашло пре годину и по“, каже Цукић.

Албум има 10 песама и, како истиче музичар, оне су нашле пут до публике, али се пандемија осећа веома јако.

„Изашао је један најавни сингл, па је насловна песма добила спот који је изашао заједно са изласком албума. Трећа песма се појавила буквално на почетку пандемије као најава будућих концерата и потпуно незапажено прошла јер у том тренутку музика људе није занимала“, прича гост Јутарњег програма.

Однедавно, Дејан Цукић води и уређује емисију на Радио Београду 202 Оде понедељак.

„Обично ме критикују да се расипам превише, да би боље било да сам концентрисан само на музику. Међутим, у овој ситуацији испало је да су те моје Бе варијанте биле врло корисне, једна од њих је емисија на Радију 202 која се зове Оде понедељак јер почиње у поноћ између понедељка и уторка“, објашњава познати музичар.

Доста музичара у Америци, између осталих и Алис Купер, Боб Дилан, Рон Вуд из „Стонса“, имају своје радио емисије.

„Купер има ту теорију да су музичари најбољи за радио емисије јер пуштају праве песме које људи треба да чују. Није ово први пут, радио сам на радију и раније, али ово је, чини ми се, емисија коју радим баш по свом укусу“, истакао је Цукић додајући да у емисији има тему која одређује листу песама.

Према његовим речима, у свакој емисији је, телефонски, и неко од његових колега из региона попут Нена Белана, Зорана Предина, Влатка Стефановског, Галета из „Кербера“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се