Читај ми!

Вечерас почиње Санремо, први пут без публике

Најпознатији италијански музички фестивал „Санремо“ први пут у историји биће одржан без публике. У Италији, која је и даље у пуном јеку пандемије, позоришта, биоскопи и концертне хале затворени су већ годину дана.

Крајем јануара, говорило се о томе да ће „Санремо“ бити одржан пред публиком, те да ће то бити плаћени парови који живе заједно и имају негативан тест, а седеће одвојени стаклом од других парова, на крају је одлучено да најгледанији музички спектакл у Италији ипак неће имати публику осим оне пред малим екранима.

Неизвесно је било и питање водитеља – Амадеус је најпре изјавио да неће водити фестивал без публике да би после променио мишљење.

„Имаћемо вештачке аплаузе али ћемо замишљати да су прави“, објаснио је Амадеус који ће по други пут водити овај престижни догађај.

Поред њега ће бити Фјорело, омиљени италијански водитељ и комичар који је за Коријере дела Сера рекао да у сали током фестивала неће бити никога док ће милиони људи седети пред малим екранима.

„Заиста ће бити чудно водити програм без публике, али то је потпуно ново искуство и радознао сам како ће на крају све испасти. Имам одређене године и никада ми се тако нешто није десило, али свакако ми је част да будем део свега у овако тешком моменту. Да ли је ту публика или не свакако да није неки посебан проблем, ми знамо шта су прави проблеми и надамо се да ће се ускоро решити. Што се нас тиче потрудићемо се да поклонимо гледаоцима пет безбрижних вечери“, нагласио је Фјорело.

Директор ТВ станице Раи1 Стефано Колета чврсто стоји иза одлуке да се фестивал, упркос тешком периоду, ипак одржи.

„Много сам слушао о томе како је Амадеус упоран у настојању да се фестивал одржи. Заправо смо заједно сматрали да је изузетно важно да 'Санремо' буде ту у најтежој години наше историје. Раи није само информативна телевизија, наше настојање је да понудимо публици и моменат забаве и бекства од тренутне тешке реалности“, објаснио је Колета.

Потпуно другачији „Санремо“ 

Овај „Санремо“ биће другачији од свих претходних и то не само зато што неће бити публике. Фестивал ће трајати пет вечери и директан пренос биће на програму Раи1. Претходни „Санремо“, који је такође водио Амадеус, био је један од најгледанијих у последњих 20 година.

Ове године се такмичи 26 уметника, два више у односу на претходну годину, и има више младих уметника који су скоро непознати широј публици. И ове године ће бити део посвећен новим надама.

Уз Амадеуса ће често бити и Фјорело, као и прошле године, као и водитељке које ће се мењати сваке вечери.

Као и обично, биће ту много гостију попут фудбалера „Милана“ Златана Ибрахимовића који се повредио, што значи да неће излазити на терен иако ће сутра увече присуствовати утакмици са клубом „Удинесе“, а преко виде-линка ће бити део фестивала само тог дана.

Свих осталих дана ће бити присутан. У четвртак ће Златан и прослављени српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић отпевати у дуету песму Вагабундо.

Специјални гост је и позната италијанска певачица Лаура Паузини која је управо освојила Златни глобус.

У односу на претходне године фестивал неће имати тзв. Dopofestival, сусрете са обожаваоцима а уметници и запослени ће сваког дана морати да раде тест на ковид.

Tакође, мораће да једу у хотелу у својој соби, стално ће их возити исти шофер, а интервјуе ће давати само онлајн. Прошле године је било присутно 1.200 новинара, а ове свега 100.

У самом граду Санремо важиће посебна правила кретања. Забрањено је заустављати се испред „Аристона“ где се традиционално одржава фестивал, у периоду од осам до 14 часова, док ће након 14 часова бити забрањено кретање у близини свима који нису запослени у организацији фестивала.

Победник ће бити проглашен 6. марта који је истовремено и једини дан када ће публика из својих домова моћи да гласа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара