Читај ми!

Београд великим концертом прославља 50 година од стварања незаборавног „Квина“

Након више од две године од незаборавног концерта, на велику сцену Комбанк дворане, враћа се "Queen Real Tribute Band", који ће пред домаћом публиком наступити 28. марта. Увертиру у концерт, направиће специјални гост, који ће овај догађај употпунити и учинити га несвакидашњим. У питању је лични асистент Фредија Меркјурија, Питер Фристон, који ће приказати Фредијеве фотографије из приватне архиве и испричати најзанимљивије приче из периода последњих 12 година Фредијеве каријере.

Великим концертом ће Београд заједно са целом планетом обележити 50 година од оснивања једног од најбољих рок бендова икада. Гост Јутарњег програма је Војислав Воја Пантић, музички критичар.

Заправо, појаснио је гост Јутарњег програма угледни критичар Воја Пантић, прославља се 50 година од када се Џон Дикон придружио бенду и склопио ту идеалну формацију која је трајала до 1991. и Фредијеве смрти.

„Моје сећање на 'Квин' увек вуче на 13. јул 1985. године на оних 20 минута фантастичног наступа на Вемблију пред 72.000 људи, током којег је у тако мало времена бенд испоручио једну чисту рокенрол енергију. После наступа када смо излазили са стадиона у огромној маси људи неко је почео да пева Боемску рапсодију. Одједном су хиљаде људи почеле од речи до речи да певају највећи хит 'Квина' и једну од најважнијих рок песама свих времена“, присећа се Пантић.

За Боемску рапсодију, Пантић каже да је била нешто потпуно другачије када се појавила 1976. године.

„Траје много дуже него што је тада био стандард. Од бенда је чак тражено да скрате песму, што су они одбили. Такође, тада смо први пут видели озбиљан видео-спот. Направили су револуцију у једној новој сфери, која ће тек за 6-7 година стећи легитимно право учешћа у рокенролу. Другачије и није могла да се тако комплексно направљена песма представи него кроз филмски озбиљно режиран клип“, истиче угледни критичар.

Додаје да не може да издвоји одређене песме, већ читаве албуме, али оно што га посебно фасцинира јесте што се данас толико посвећује пажње бенду који не постоји већ 30 година.

Драго му је, како каже, да и даље постоје људи који препознају ту чисту рокенрол емоцију.

Некадашњи „Југотон“, који је био њихов дистрибутер за СФРЈ, одмах је препознао да се ради о бенду који ће догурати далеко и Југославија је уврштена у склоп свих промотивних активности „Квина“.

„Занимљиво је да је Вељко Деспот, који је био њихов лични пријатељ, написао онај велики текст на албуму Live Killers, после турнеје у оквиру које су наступали и у Југославији“, навео је Пантић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво