Читај ми!

Лепа Лукић: Никада нисам изустила да сам најјача и најбоља, певач не треба да се прави важан

Због великог интересовања, и на захтев публике, ПГП-РТС је поновио издање „Записано у времену“, што је детаљна рекапитулација вишедеценијске каријере Лепе Лукић.

На три диска, нашла су се 64 непролазна хита, а све је почело 1967. године песмом Од извора два путића.

Певачица каже да није слутила да ће остварити дугу, лепу и успешну каријеру. 

„Од 67. године, па до дан данас, песма Од извора два путића, прати моју каријеру и није престала да се тражи. Нема весеља где прескочим да отпевам Од извора два путића", рекла је Лепа Лукић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, и додала да је почела да отвара програме управо том песмом, пошто је увек била тражена.

Својих почетака се сећа, како каже, „као да је јуче било".

„Најважније је трајати. Ја мислим да има ту још нешто и да није само глас у питању. Ја знам да имам глас да трајем, али мораш да будеш приземнији и да не дижеш нос, да прескачеш преко певача, да мислиш да си ти најбољи... Ја знам да сам добра и да ме хвале сви, свесна сам ко сам, шта сам и како певам, али ја то не користим да говорим да ми не може нико ништа. ‘Ја сам најјача, ја сам најбоља' - то никад нисам изустила", испричала је Лепа и додала до јој је још мајка говорила да је много скромна, али да је она мислила да певач „не треба да се прави важан".

Каже да никада не избегава обожаваоце и људе који желе да се сликају или попричају с њом.

Поводом трилогије са 64 песме које изводи, каже да јој је драго што је „поновљена".

Лепа Лукић је издала 32 плоче и има велики број трајних снимака за Архив Радио Београда, имала је велики број наступа у земљи и иностранству, учествовала је у два филма заједно са Вером Чукић и Батом Живојиновићем. Напомиње да је глумила и у Камионџијама са Чкаљом који је по њеном мишљењу - непоновљив!

„Узели су ме зато што сам била јако популарна, али то сам добро одрадила, и тај филм И Бог створи кафанску певачицу се пушта нон-стоп. Сакупљачи перја и И Бог створи кафанску певачицу су комерцијални филмови, и они су се највише продали и тражили", испричала је певачица.

Лепа Лукић је учествовала и у РТС-овом музичком програму 60 најлепших народних песама. У најлепше песме су уврштене Од извора два путића и Ој Месече, звездо сјајна.

О својим песмама каже да их је све сама бирала, и да су јој све драге. Ипак издваја Од извора два путића, јер, како подсећа, та песма траје 50 година.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара