Читај ми!

Божићна честитка за најмлађу публику Београдске филхармоније

Београдска филхармонија је за Божић најмлађој публици поклонила „Новогодишњу музичку бајку“ чија је онлајн премијера одржана у подне 7. јануар на Јутјуб каналу. Филхармоничарима се придружио и директор Иван Тасовац који је као пијаниста имао специјалну улогу у овој причи.

Божићна честитка од Београдске филхармоније за најмлађе Најлепша музичка бајка. Док у салама где свирају нови филхармоничари не буде поново гласно и насмејано, приче из „Музикограда“ у коме се испуњавају музичке жеље и честитке, слушају се онлајн. Неки инструменти и звучни ефекти чули су се први пут.

Виолинисткиња Славица Перић, једна од ауторки пројекта, наводи да је свему допринео Сале Радуловић и све његове перкусије.

Њена колегиница, Тамара Маринковић Томић, објашњава да је у питању Саша Радуловић, ударач у Београдској филхармониј.

„Наш другар Сале, наш ирвас Ђура, је на лицу места правио све звуке које смо ми замислили. Све идеје су буквално настајале на самом снимању“, додаје виолинисткиња.

Све су употпунили и поклони које су извођачи добили од својих најмлађих слушалаца. Они су цртали теме које су старији од њих одсвирали.

Ана и Петар кажу да су на цртежима биле ноте, ирваси, Деда Мраз и много других ствари које имају везе са музиком.

Музичку бајку прате нумере Моцарта и Бетовена, али и специјални звучни ефекти. Ако публици буде као и извођачима док су стварали нову бајку, необични инструменти и њихов звук имају шансу да постану омиљени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво