Читај ми!

Шта је пола века за човека – Ју група и вечити момци Жика и Драги Јелић не намеравају да стану

Педесет година је прошло од концерта у земунској синагоги када је посађено семе најдуговечнијег рок бенда у региону. „Ју група“ која је до сада са правом стекла култни статус, наставља истим темпом и даље, а вечити момци Жика и Драги Јелић не намеравају да стану. У част групе, у РТС клубу је отворена изложба фотографија са концерата, а велики број колега пожелео им је још много успеха.

Име групи је дала сама публика на концерту, а идеју за то је добио легендарни новинар и ди-џеј Зоран Модли.

„Зоран је замолио људе у публици да ако им није тешко на улазницама или парчету папира предложе назив групе која до тада није имала име. Један момак је само кратко написао Ју група, а он се зове Мирослав Станивук и тако смо добили званичног кума“, рекао је Драги Јелић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Фронтмен „Партибрејкерса“ Зоран Костић Цане их је назвао каријатидама домаћег рока, а један од најмлађих рокера на овим просторима Џони Ранковић је недавно направио песму-омаж Господин црни лептир.

Сагледавајући пола века постојања групе, Драги Јелић каже да је ту било свега и свачега, али „највише љубави, ентузијазма, упорности“.

„И тако, годину за годином, сложисмо 50 иза нас. Невероватно. Понекад помислим шта се све издешавало. То ће се наћи и у антологији која се спрема, на којој ради један од мајстора фотографије Пеца Вујовић“, објашњава Драги.

„Шта је пола века за човека“, кратко је додао Жика.

Да им и после 50 година не мањка енергије, Драги и Жика Јелић не намеравају да стану, већ кажу да настављају истим темпом.

„Ми се надамо да ћемо у јуну следеће године направити тај јубиларни концерт ако околности дозволе“, каже Жика Јелић.

Чекајући прославу, обожаваоци могу да прекрате време и скокну до РТС клуба у Светогорској где се налази изложба фотографија „Поглед са шанка“ фотографа Вуда.

Рокенрол на фотографијама настао је иза објектива Вуда, са бројних наступа од 2015. године до данас.

„Част је и задовољство радити са овом господом и надам се да ћемо славити 75 година рада“, рекао је Вуд.

Осим тога, ПГП је у сарадњи са „Кроација рекордс“ направио колекцију свих издања која садржи 13 дискова.

Београдска промоција овог издања биће одржана онлајн у петак, 4. децембар у 13 часова на дигиталним платформама ПГП РТС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 17. дец 2020, 00:10) - Tirke [нерегистровани]

Pravo su bogatstvo...

LEGENDE, pravo su bogatstvo! Fini, skromni i jednostavni ljudi. Svi veliki ljudi su takvi.