Читај ми!

Рони Ромеро о Озију, Џудас присту и светлу на крају тунела

Рок звезда и невероватан вокал највећих светских рок бендова, посебну пажњу привукао је као певач групе „Рејнбоу“. Рони Ромеро тренутно наступа и снима песме са новом рок супергрупом „Интелигентни музички пројекат“ са Сајмоном Филипсом из групе „Тото“ и другим звездама рок сцене. Планирано је да у Србији наступи током 2021. године, а за РТС је говорио о свом музичком путу, сарадњи са великим музичарима, циљевима.

„Интелигентни музички пројекат“ (Intelligent Music Project) један је од најзанимљивијих светских пројеката рок музике последњих десет година. Чланови супергрупе ИМП су рок легенде Сајмон Филипс (Тото), Џон Пејн (Асиа), Карл Сентанс (Назарет), Џон Лотон (Јураја хип), Боби Рондинели (Блек сабат) и Ричард Грисман (Ривер хаундс).

Група тренутно снима свој шести студијски албум под називом The Creation, са Ронијем Ромером из групе „Рејнбоу“ (Rainbow).

Снажан глас 38-годишњег чилеанског певача усавршава музички концепт музичког пројекта. Албум The Creation није прва Ромерова сарадња са овом супергрупом. Отпевао је једну од најпознатијих песама ИМП-а под називом Every Time, издвојени хит сингл са петог албума бенда под називом Life Motion.

Рони је о свом музичком путовању говорио за Интернет портал РТС-а.

Док сте били на турнеји, да ли сте доживели неке посебне тренутке са Озијем Озборном и „Џудас пристом“ (Judas Priest)?

– Баш су кул људи! Имао сам прилику да се дружим са момцима из „Џудас прист“ на једној турнеји и сви су веома драги. Блиско сам се спријатељо са Ричијем Фолкнером и бубњаром Скотом Тревисом. Чак је и Роб Халфорд дошао у нашу свлачионицу да се поздрави и слика са нама без икакве најаве, показао се као врло скроман момак.

Шта вам се највише свидело у сарадњи са Ричијем Блекмором и групом „Рејнбоу“?

– Највише ми се допала прилика да гледам и научим како Ричи схвата музику. Он има врло посебно гледиште где је сваки члан важан део машине и сви заједно раде на томе да се покрене бенд и усаврши звук. Не ради се само о певачу или гитаристи, већ о свим музичарима заједно. Једини начин да постанеш изузетан члан бенда је да слушаш и у потпуности разумеш остале чланове из бенда.

Шта највише волите у снимању и извођењу са „Интелигентним музичким пројектом“?

– Највише ми се свиђа порука јер ту постоји нешто што није уобичајено у рок индустрији. То је порука љубави и да будемо позитивни, поготово у овим нестабилним временима у којима данас живимо. Дајемо наду људима који слушају „Интелигентни музички пројекат“, показујући оно мало светла на крају тунела које је понекад заиста тешко видети. То је разлог зашто музичари треба да компонују музику.

Који су ваши циљеви и амбиције са „Интелигентним музичким пројектом“?

– Циљ је прилично јасан и једноставан: приближити ову музику масама, јер заиста осећам да имамо нешто веома важно да изнесемо, а публика ће то волети!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво