Читај ми!

Господин Црни лептир – омаж Џонија Ранковића легендарној „Ју групи“

Из строге изолације стигла је нова песма Николе Џонија Ранковића, најмлађег рокера у Србији. Песма „Господин Црни лептир“ је Џонијев поклон „Ју групи“, у част њиховог јубилеја – 50 година рада.

Легендарну песму Драги и Жика Јелић снимили су давне 1973. године. Уз сагласност аутора, Драгог Јелића – на крају Џонијеве песме Господин Црни лептир, чује се и делић оригиналне композиције.

„Идеја је потекла од младе песникиње Марије Ђурић, која је написала текст за песму, а ја сам се побринуо за музику. Многи људи су помислили да се ради о обради познатог хита 'Ју групе', али није. Песма је потпуно другачија у ритму, тексту и мелодији“, наводи Ранковић.

Џони каже да је песма омаж „Ју групи“ и њиховој легендарној нумери Црни лептир, коју сви везују за Жику Јелића који је отпевао, па отуда назив Господин црни лептир.

Песма је објављена као сингл за ПГП-РТС, као нека врста увода за нови албум, који ће бити компилација старих и нових песама.

„Упоредо са тиме правим нови албум на енглеском који лепо напредује и имам већ доста песама. Изолацију користим на креативан начин“, каже Ранковић.

Охрабрите се у изолацији и бавите нечим креативним

Појам изолације Џонију, нажалост, није стран, због здравствених проблема.

„Због разних операција срца које сам имао и других здравствених компликација, више пута сам био у истој оваквој ситуацији да морам да носим маску, перем руке, чувам се од било какве инфекције и будем изолован у кући дуже време. Поента је да сами себе охрабримо психички, јер све до сада је прошло, па ће и ово“, саветује Џони.

Млади музичар препоручује људима да искористе ово време изолације да се посвете нечему и баве нечим креативним. 

„Колико видим на свом примеру, делује“, кроз осмех је додао Ранковић.

Господин Црни лептир од 27. новембра и на дигиталним платформама ПГП РТС-а

У реализацији песме и видео спота Господин Црни лептир су, поред Ранковића, учествовали и Григорије Гриша Аврамовић и Павле Петровић из бенда "The Churlians", наш талентовани млади музичар на акустичној гитари Алекса Данић, блузер Милован Ђуђић-Џими, уз подршку старијег колеге Саше Жулета Радојевића који је и бубњар актуелног састава „Ју групе“.

Спот је модерна компилација секвенци из живота „Ју групе“ и концерата Џонија Ранковића са његовим бендом "The Churlians". Уз архивске фотографије „Ју групе“, аутор највећег броја фотографија у видеу је познати рок фотограф Wood RS (чија је изложба у РТС Kлубу у току).

ТВ премијера песме Господин Црни лептир Џонија Ранковића уприличена је јутрос у Јутарњем програму, а у петак 27. новембра видео спот ће бити објављен на Јутјубу.

Џони и његов бенд "The Churlians", синглом Господин Црни лептир (који ће ПГП РТС објавити на дигиталним платформама за дистрибуцију музике), уједно и најављују нови студијски ауторски албум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара