Читај ми!

Борис Новковић: Љубав је кључ свега

„Kад би ме неко питао да у неколико речи опишем себе, свој карактер и поглед на живот, пустио бих му ову песму“, каже о својој новој песми „Динамит“ Борис Новковић који се укључио у Београдску хронику.

Борис Новковић напомиње да је Београдка хроника била прва телевизијска емисија у којој је учествовао у свом животу, још 1986. године.

Почетком године Новковић је почео да припрема нови студијски албум, а недавно је представио и нови сингл и спот Динамит.

„Пјесма је позитивна, а ми се налазимо управо у временима која су јако тешка, али мислим да су крајње позитивна, иако сада делује застрашујуће. Битно је да само свако свој карактер усклади са стварношћу“, напомиње Новковић.

Каријеру Бориса Новковића дугу 35 година највише су обележиле љубавне песме, и како наглашава гост Београдске хронике, љубав је кључ свега, посебно космичка љубав из које је све створено.

„Не постоји већи и бољи мотив него пјеват о разлогу нашег постојања. Наравно, за некога је разлог постојања не љубав него зло, али мени је љубав“, додаје Новковић.

Прва објављена песма са будућег албума Мој град настала је у ноћи када је Загреб погодио земљотрес, тако да су се у ту песму слиле све емоције које су се нагомилале у њему.

„Али мени је то заправо био опис комплетног стања у којем сам се налазио. Једне вибрације у којој су се налазили моји суграђани, и људи из свих градова у регији и у цијелом свету. Тако да сам направио један опис како то изгледа у једном тренутку“, каже на крају гостовања у Београдској хроници Борис Новковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво