Читај ми!

Нови албум и ексклузивни концерт Бајаге и Инструктора вечерас на РТС2

Само на РТС- у, вечерас на Другом програму у 21.48, биће емитован несвакидашњи концерт Бајаге и Инструктора, снимљен недавно на стадиону Ташмајдан.

Са жељом да верној публици концертно представе песме са новог 13. студијског албума, а уважавајући актуелне епидемиолошке препоруке, Радио-телевизија Србије, ПГП РТС и легендарна рок група одлучили су да изведу и сниме концерт без публике и да потом, преко видео-записа публици поклоне уживање у музици групе коју прате и воле генерације, већ три и по деценије.

Осим легендарних хитова Бајаге и Инструктора, на овом концерту биће представљене и све песме са новог, 13. студијског албума Овај свет се мења.

Ради се о заједничком издању ПГП РТС-а и „Југотон – Кроација рекордса“, са ког се одмах издвојила насловна песма. Остатак музичког материјала на овом албуму чине добро познате нумере које је Бајага раније писао за друге извођаче или за филм, позориште и ТВ.

Овога пута, те своје песме Бајага је извео у новим верзијама, а неке од њих је и први пут сам отпевао – што је случај са песмама Здравка Чолића Твоје очи и Моја драга,
затим Ја сам се ложио на тебе, коју је Бајага написао још као члан Рибље чорбе.

Међу песмама са овог албума које су настале ове године, уз Овај свет се мења су и две нумере из филма Хотел Београд.

Публици је већ добро позната Дарја, са Милошем Биковићем, а песма Како се то назива чује се у одјавној шпици овог филмског остварења. Нове верзије добили су и хитови Ни на небу ни на земљи – насловна песма из истоименог филма. На албуму су овековечене музичка тема из серије Отворена врата и песма Младост, из позоришне представе Женидба и удадба

„Албум је настао баш у време пандемије и питање је да ли бисмо га снимили сад, да није било карантина. Ми смо бенд који доста свира, и много времена проводи на путу. Ове године смо отказали више од 20 концерата. Нови албум је био спас и за мене и за моје пријатеље из група. Потрудили смо се да нешто корисно радимо, у време кад је музика овом пандемијом највише погођена од свих грана уметности и привреде. Имамо овде доста старих ствари, али неке од њих никад нисмо снимили, а извели смо их на концертима“, рекао је Момчило Бајагић Бајага на новинарској промоцији албума Овај свет се мења одржаној почетком октобра у РТС Клубу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара