Читај ми!

Бајаги уручена награда „Дарко Краљић“ за животно дело

На свечаности у Удружењу композитора Србије, Момчилу Бајагићу Бајаги уручена је престижна награда „Дарко Краљић“ за животно дело. Према речима жирија, велики број хитова смешта Бајагу у сам врх рок сцене Србије и некадашње Југославије, а његови концерти окупљају бројну публику свих генерација.

Богата дискографија, антологијски хитови и легендарни концерти мера су Бајагине каријере, кроз коју су га водиле доследност, аутентичност и искреност. 

Жири у образложењу истиче да је у питању неко иза кога стоји „богата дискографија и велики број хитова који га смештају у врх рок сцене у Србији и бившој Југославији“.

„Стварно ми је драго што се ова награда зове 'Дарко Краљић'. Дарко Краљић је био први велики композитор популарне музике код нас и стварно је направио пуно хитова и велика је част што награда долази од колега композитора. То је оно што кажемо кад добијете еснафску награду то је највећа част, свакако и можда ми је ова награда дража од осталих јер ипак долази од колега“, објашњава Бајага.

Рад као одбрана од стварности која скоро не дозвољава бављење музиком 

Бајага са „Инструкторима“ однедавно поново привлачи огромну пажњу. За ПГП РТС и „Кроацију рекордс“, две највеће дискографске куће у региону, објавио је 13. студијски албум Овај свет се мења.

У Позоришту на Теразијама постављен је хит мјузикл С оне стране јастука. Момчило Бјагић написао је и књигу за децу. 

„Можда је то била и нека одбрана од свега што нам се дешава и ја сам се трудио да радом покушам да победим ову ситуацију која је стварно малтене немогућа за бављење музиком, а ето успели смо да покажемо да може и у овакво неко време“, рекао је награђени кантаутор.

Критичари и публика се слажу да бројне Бајагине песме већ јесу евергрин, да је њихов уметнички домет неспоран, а чак три се налазе у званичној Антологији домаће поп и рок музике

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво