Читај ми!

Даница Крстић и група „Диванхана“ представљају спот за „Ој, цурице“

Млада звезда етно-музике, певачица Даница Крстић представила је нови видео-спот и обраду традиционалне песме „Ој, цурице“, који је настао у сарадњи са бендом Диванхана из Сарајева.

Босанскохерцеговачки бенд Диванхана током пандемије је, у континуитету, свим својим поштоваоцима поклањао извођења неких од најлепших севдалинки са наших простора.

Овог пута одлучили су се да објаве песму са, како кажу, својом цењеном колегицом Даницом Крстић, са којом су и раније имали врло успешну и плодоносну сарадњу.

„Пре неколико година упознала сам предивне људе из Диванхане и некако смо 'кликнули' на прву. Нас је спојио радио, веровали или не! Гостовала сам на Радио Београду, када се Диванхана укључила у програм. Седела сам у студију, са ауторком емисије и током разговора смо спонтано договорили моје гостовање на њиховом концерту у Београду. Од тог тренутка, па до данас, наше пријатељство траје“, истакла је Даница Крстић.

Такође додаје, да су од самог почетка смишљали како да заједно ураде нешто што ће бити квалитетно и што ће наша публика волети. Као производ овог дружења догодила се песма Воће родило.

„Приликом тог снимања, у њиховом студију смо непланирано снимили и обраду севдалинке коју сви волимо Ој, цурице. Одлучили смо да је сада прави тренутак да објавимо овај видео-клип и песму“, открила је Даница Крстић.

Песма Ој цурице на најлепши начин осликава повезаност уметника са наших простора у жељи да се очува заједничко наслеђе и култура.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 29. окт 2020, 19:37) - Мирко [нерегистровани]

Дивно певање, Диванхана!

Браво,млади и лепи људи, за сјајну комбинацију вокала у извођењу предивних песама.
Младе даме, дивних вокала и прелепог изгледа, лепо Вас је чути још лепше видети.Свако добро!

(среда, 28. окт 2020, 10:26) - anonymous [нерегистровани]

Moje mišljenje.

Gde je Lejla? Ona je najbolja.

(среда, 28. окт 2020, 08:53) - anonymous [нерегистровани]

Divna mlada Zeno andjeoskog glasa

Nije mi oak zivot, Ali je leo. Slusam te sa uzivanjem