Читај ми!

Даница Крстић и група „Диванхана“ представљају спот за „Ој, цурице“

Млада звезда етно-музике, певачица Даница Крстић представила је нови видео-спот и обраду традиционалне песме „Ој, цурице“, који је настао у сарадњи са бендом Диванхана из Сарајева.

Босанскохерцеговачки бенд Диванхана током пандемије је, у континуитету, свим својим поштоваоцима поклањао извођења неких од најлепших севдалинки са наших простора.

Овог пута одлучили су се да објаве песму са, како кажу, својом цењеном колегицом Даницом Крстић, са којом су и раније имали врло успешну и плодоносну сарадњу.

„Пре неколико година упознала сам предивне људе из Диванхане и некако смо 'кликнули' на прву. Нас је спојио радио, веровали или не! Гостовала сам на Радио Београду, када се Диванхана укључила у програм. Седела сам у студију, са ауторком емисије и током разговора смо спонтано договорили моје гостовање на њиховом концерту у Београду. Од тог тренутка, па до данас, наше пријатељство траје“, истакла је Даница Крстић.

Такође додаје, да су од самог почетка смишљали како да заједно ураде нешто што ће бити квалитетно и што ће наша публика волети. Као производ овог дружења догодила се песма Воће родило.

„Приликом тог снимања, у њиховом студију смо непланирано снимили и обраду севдалинке коју сви волимо Ој, цурице. Одлучили смо да је сада прави тренутак да објавимо овај видео-клип и песму“, открила је Даница Крстић.

Песма Ој цурице на најлепши начин осликава повезаност уметника са наших простора у жељи да се очува заједничко наслеђе и култура.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво