Читај ми!

Шест година паузе AC/DC разбија спотом „Shot In the Dark” и најављује албум

Аустралијски „тешкаши” AC/DC поделили су са светом видео-спот првог сингла „Shot In The Dark”, са новог албума „Pоwer Up”. Спот је режирао дугогодишњи сарадник групе Дејвид Мелет.

Једна од најутицајнијих рок група у историји, остварила је невероватан тираж од преко 200 милиона продатих албума широм света, док су само у Америци до сада продали више од 71,5 милиона примерака својих издања.

Двоструки дијамантски тираж албума Back In Black учинио је AC/DC најтиражнијом групом у историји, а налази се на трећем месту најпродаванијих албума свих извођача, при чему садашњи достигнути тираж – 50 милиона, расте из године у годину.

Бенд је ушао у Рокенрол кућу славних 2003. године, а добитници су и једне Греми награде за најбољи хард рок наступ (Wаr Machine, 2010. године).

Група AC/DC објавиће нови, 17. студијски албум Power Up (Columbia/Menart) 13. новембра ове године. Тиме су прекинули паузу дугу шест година, након изласка албума Rock or Bust из 2014. године.

Најважније је да је састав остао непромењен, што значи да су Ангус Јанг (водећа гитара), Брајан Џонсон (водећи вокал), Клиф Вилијамс (бас гитара), Фил Руд (бубњеви) и Стиви Јанг (ритам гитара), на својим позицијама и још једном спремни за музичке окршаје.

Група AC/DC сремила је 12 нових песама препознатљивог звука бенда, а албум Power Up биће доступан у дигиталној верзији, као диск и на винилу. 

Лимитирани делукс комплет биће посластица за обожаваоце. Са стране ће бити дугме које када се активира притиском даје светлећи неонски лого AC/DC, а са уграђених звучника одзвањају уводни тактови сингла Shot In the Dark.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво