Читај ми!

Нови албум Фејтлеса стигао после 10 година

Легендe светске електронске музичке сцене, британски састав Фејтлес објавио је нови албум након десет година паузе. Синглом "Synthesizer" албум "All Blessed" најављен је у августу, а у продаји је од 23. октобра.

Мало је извођача на електронској музичкој сцени који трају као група Фејтлес. Неки чланови групе имају успешне соло-каријере, а наступали су и заједно током протеклог периода. Ипак, нови албум „Фејтлеса“ стиже тек пуну деценију након претходног. 

У питању је седмо студијско издање које носи назив All Blessed за које чланови групе кажу да је попут љубавног писма упућеног електронској музици.

Иза новог албума стоји двојац који чине Систер Блис и Ролоа, а љубитељима електронског звука припремили су 12 нумера.

Основу групе Фејтлес дуго су чинили Макси Џез, мултиинструменталисткиња Систер Блис и продуцент Роло, који се не експонира на концертима.

У јулу 1995. године група Фејтлес представила је сингл Salva Mea, који је напречац освојио публику и европске и америчке топ-листе.

Светска слава стиже са Инсомнијом, са вишеструко платинастог албума Reverence. Неколико година касније излази и друга апсолутна електронска химна God Is a DJ, а 2001. године мегахит We Come 1.

Током 25 година постојања, Фејтлес је продао 15 милиона примерака носача звука, имао седам топ 10 синглова и шест албума међу најбољих 10.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 25. окт 2020, 13:49) - dr swarc [нерегистровани]

dr swarc

citao sam malo istoriju u jednom selu u austriji. Navodi se da je za vreme turske okupacije obilic kako ga vi nazivate je bio na turskoj strani medjutim on ima drugo prezime na O i da je podrzavao tursku vojsku, a da je tamo na kosovu gde je bio smesten turcin za vreme celokupne vlasti nad srbijom ziveo coban koji je cuvao koze, redovno je nosio sir kod murata. jednoga dana poneo je noz za sir i ubo murata i murat je umro, a onda je evropska vojska odlucila da stavi srbe u prve redove da se tu zavrsi prodor turske bez znacajnijih zrtava u evropi. To bi bilo nesto sto bi bilo znacajno za kulturni program rts a. Knjiga se moze naci u jednom selu u biblioteci