Читај ми!

Стиже „Тврђава“, нови албум Црвене јабуке

Бројни обожаваоци „Црвене јабуке“, једне од најпопуларнијих поп група у региону, већ неколико недеља са нестрпљењем очекују нови студијски албум „Тврђава“. Најављен истоименим синглом и спотом, легендарни и незамјењиви Дражен Жерић Жера показао је зашто је група на самом врху већ пуних 35 година.

Непогрешива балада Тврђава аутора Мирка Шенковског Геронима и Драгане Кајтазовић Шенковски, обојана Жериним препознатљивим вокалом на прву је освојила обожаваоце.

Гост у песми је познати сарајевски глумац Јосип Пејаковић којег старије генерације памте по монодрамама Ој, животе, Он мени нема Босне и других. Песму Тврђава прати одличан играни спот чију режију потписује редатељ Далибор Мрдић.

Недуго након насловне нумере, радијски и телевизијски етар затресла је још једна песма, Алеје љубави у којој је Жера гост Жељку Самарџићу.

Регионалне звезде су за потребе овог спота прешле, у отежаним условима због пандемије коронавирусом, готово 5.000 километара у комбију повезујући сликом и песмом неколико градова у региону.

Љубав, заједништво и емпатија снажна су порука песме која нам је итекако потребна у садашњим оклоностима живота.

Јосип Пејаковић гост је и у ауторској песми Мој брате, а осим њега и Жељка Самарџића овај албум носи још неколико сарадњи. Бојан Жерић Зеро гост је у песми Глориа, Ријад Гвозден рецитује у песми Љето, а у песми Шта кад пољубаца нема гостује Ален Хрбинић.

И овај албум, попут својих претходника Ноктурно и Сарајево 1985. - 2020, једноставног је ликовног обликовања чиме се Жера држи одлуке донешене 2017. године након смрти познатог сарајевског графичког дизајнера Давора Папића.

Управо је он својим сјајним идејним решењима дао значајан допринос препознатљивом имиџу „Црвене јабуке“, а све будуће насловнице њихових албума бит ће црне или беле с логом групе. На новом албуму Жера му је и посветио песму Небеско платно.

Већину песама на новом албуму потписују Мирко Шенковски Џеронимо, који уз Дражена Жерића потписује и готово све аранжмане песама, и Драгана Кајатазовић Шенковски.

Остатак ауторске екипе чине Дино Мухаремовић, Ларис Пашалић, Самир Кадирић, Жељко Крзнарић, Драган Спајић Гале и Миросав Столица. Музичку продукцију целог албума потписују Мирко Шенковски Геронимо, Дражен Жерић, Ларис Пашалић и Марин Мештровић.

Тридесет и пет година је иза њих, обележили су младост неколико генерација, створили безвременске хитове, а своју дуговечност и популарност у регији тумаче искреним односом према публици. Двадесет и други албум с петнаест нових песама је пред нама с новим хитовима које ће надамо се ускоро запевати на концерту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво