Читај ми!

Кинг Принцес, штићеница Марка Ронсона, представља нови сингл

Певачица и кантауторка необичног уметничког имена Кинг Принцес објавила је нови сингл и спот "Only Time Makes It Human".

Аутори нумере су још Мајк Малчикоф и Марк Ронсон, редитељка спота је визуелна уметница Квин Вилсон Лизо, и у том атрактивном видео-клипу налик на научнофантастичне филмове, појављује се аватар музичарке Кинг Принцес, који је створила три-де уметница Пастела.

Кинг Принцес је врло необична поп уметница по свим стандардима. Рођена је у Њујорку 1989. године у богатој породици, а њени прадеда и прабаба по оцу настрадали су на Титанику.

Отац јој је тонски сниматељ, тако да је одрастала у његовом студију, окружена музичарима.

Врло рано је почела да се интересује за музику, брзо научила да свира гитару, бас, клавир и бубњеве, компонује и пева.

Већ са 11 година нудили су јој музички уговор, који је она тада одбила, јер није желела да је контролише било која музичка кућа, док не дефинише свој музички стил.

Објавила је први сингл „1950“ током 2018. године, инспирисан романом Патрише Хајсмит, The Price of Salt, посвећен ЛГБТ популацији, којој и сама Принцес припада.

Сингл је досегао платинасти тираж у Америци и Аустралији.

Америчка музичарка потписала је уговор са кућом „Зелиг рекордс“, коју је основао Марк Ронсон, супервизор свих њених издања.

Прво издање Кинг Принцес био је мини албум Make My Bed, на коме се појавио поменути први сингл, као и нумера Talia.

Деби це-де Cheap Queen музичарка је издала 2019. године и албум јој доноси одличне критике, значајна гостовања у најпознатијим ТВ емисијама у Америци, насловне стране престижних магазина и много наступа и концерата на значајним музичким фестивалима попут Коачеле, Гластонберија.

Сингл и спот Only Time Makes It Human Кинг Принцес издала је за издавачку кућу „Колумбија рекордс“ из Њујорка, саопштила је домаћа дискографска кућа „Менарт“, задужена за дистрибуцију музике у целом региону.

Са последњег албума издвојиле су се нумере Hit the Back, Prophet и насловна Cheap Queen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара