Читај ми!

Петру Аничићу се остварио сан да засени позорницу „Дечје песме Евровизије“

Млађи брат „Евросонга“ – избор за „Дечју песму Евровизије 2020“ одржаће се у Пољској 29. новембра, а нашу земљу ће представљати четрнаестогодишњи Петар Аничић који је заједно са директором ПГП РТС-а Владимиром Грајићем био гост Јутарњег програма.

Петар Аничић је у свет музике ушао са само четири године, а већ са шест је постао ђак Музичке школе „Мокрањац“. Све се одиграло сасвим случајно, захваљујући куми Кристини Илић која је по завршетку Музичке академије у Бечу давала часове клавира његовој сестри.

На конкурс РТС-а за представника Србије на „Дечјој песми Евровизије“ такође се пријавио захваљујући другару, ватреном љубитељу „Евросонга“.

„Мени се то баш јако допало, мислим на 'Дечју Евровизију', и почео сам сваке године да то пратим и сањам како ћу једног дана да одем и да засеним ту сцену“, признаје Петар.

Ове године, с обзиром на специфичну ситуацију у којој се свет нашао, сам избор такмичара је протекао у измењеним околностима, прилагођеним приликама у којим живимо, наглашава Владимир Грајић, директор ПГП РТС-а.

„Конкурс је био расписан. Стручна комисија састављена од музичких уредника Радио-телевизије Србије је од пристиглих радова изабрала три песме. Уживо је преслушала све троје деце и на крају се одлучила за овог младог господина“, додаје Грајић.

Песма Откуцај је иначе Петрово ауторско дело, али било је потребно да се мало занатски уобличи, што је учинио управо Владимир Грајић, тако да песма сада звучи тако како звучи. Уз Петра, на тексту песме је радила и Леонтина Вукомановић, а аранжман је уз Владимира Грајића радио и Немања Филиповић.

Песма је снимљена и на српском и на енглеском језику, али је за само такмичење снимљена као двојезична.

Петар Аничић је одличан ученик осмог разреда ОШ „Павле Савић". Поред музике, воли историју, географију, језике, а бави се и веслањем. Не зна шта ће му живот донети, да ли ће се и за десет година бавити музиком или нечим другим, али каже да би волео да буде адвокат или дипломата.

„Музика ми је увек била само хоби и нисам веровао да ћу довде доћи, али ево, једноставно, поносан сам“, каже на крају гостовања у Јутарњем програму Петар Аничић који ће представљати Србију на предстојећој „Дечјој песми Евровизије“.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. окт 2020, 13:14) - anonymous [нерегистровани]

Ako mislis na onaj o jugoslaviji, zaboravi odmah, toga vise nece biti.

Sto se balkan boja tice, zna se, nekom je zivot azija a nekom evrovizija. Mlad je, tek ce zivot da ga boksuje, znate kako kod nas prolaze mnogi.

(недеља, 18. окт 2020, 11:37) - anonymous [нерегистровани]

Ptaznik

Nekad je 29ti novembar bio prsznik ,za tebe ce biti opet lepi moj decace