Читај ми!

Петру Аничићу се остварио сан да засени позорницу „Дечје песме Евровизије“

Млађи брат „Евросонга“ – избор за „Дечју песму Евровизије 2020“ одржаће се у Пољској 29. новембра, а нашу земљу ће представљати четрнаестогодишњи Петар Аничић који је заједно са директором ПГП РТС-а Владимиром Грајићем био гост Јутарњег програма.

Петар Аничић је у свет музике ушао са само четири године, а већ са шест је постао ђак Музичке школе „Мокрањац“. Све се одиграло сасвим случајно, захваљујући куми Кристини Илић која је по завршетку Музичке академије у Бечу давала часове клавира његовој сестри.

На конкурс РТС-а за представника Србије на „Дечјој песми Евровизије“ такође се пријавио захваљујући другару, ватреном љубитељу „Евросонга“.

„Мени се то баш јако допало, мислим на 'Дечју Евровизију', и почео сам сваке године да то пратим и сањам како ћу једног дана да одем и да засеним ту сцену“, признаје Петар.

Ове године, с обзиром на специфичну ситуацију у којој се свет нашао, сам избор такмичара је протекао у измењеним околностима, прилагођеним приликама у којим живимо, наглашава Владимир Грајић, директор ПГП РТС-а.

„Конкурс је био расписан. Стручна комисија састављена од музичких уредника Радио-телевизије Србије је од пристиглих радова изабрала три песме. Уживо је преслушала све троје деце и на крају се одлучила за овог младог господина“, додаје Грајић.

Песма Откуцај је иначе Петрово ауторско дело, али било је потребно да се мало занатски уобличи, што је учинио управо Владимир Грајић, тако да песма сада звучи тако како звучи. Уз Петра, на тексту песме је радила и Леонтина Вукомановић, а аранжман је уз Владимира Грајића радио и Немања Филиповић.

Песма је снимљена и на српском и на енглеском језику, али је за само такмичење снимљена као двојезична.

Петар Аничић је одличан ученик осмог разреда ОШ „Павле Савић". Поред музике, воли историју, географију, језике, а бави се и веслањем. Не зна шта ће му живот донети, да ли ће се и за десет година бавити музиком или нечим другим, али каже да би волео да буде адвокат или дипломата.

„Музика ми је увек била само хоби и нисам веровао да ћу довде доћи, али ево, једноставно, поносан сам“, каже на крају гостовања у Јутарњем програму Петар Аничић који ће представљати Србију на предстојећој „Дечјој песми Евровизије“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво