Јужнокорејска поп група постала хит на берзи, фанови навалили на акције

Досетка менаџера учинила је да излазак њихове издавачке куће на берзу произведе највећи скок нових акција у последње три године у Јужној Кореји.

Седам чланова поп бенда БТС поделиће 55 милиона долара, односно око 7,9 милиона сваки због фантастичне претпродаје акција њихове издавачке куће Big Hit Entertainment, која је најавила излазак на берзу.

Потражња акција била је хиљаду пута већа од понуде и компанија чији приходи долазе махом од музике БТС-а достигла је вредност од око четири милијарде долара код оних који су резервисали акције пре изласка на берзу планираног за 15. октобар.

Ово је последица одлуке директора компаније Банга Си Хука да сваком од чланова бенда „поклони“ по 68,385 акција, а вредност једне акције је тренутно 115 долара са тендецијом раста.

Сматра се да су обожаватељи бенда пожелели да имају барем по једну акцију и да је то стимулисало огромну потражњу.

Дугорочно ова инвестиција могла би се показати проблематичном јер бенд и издавачка кућа имају уговор до 2024. године.

Краткорочно ово би могао да буде одличан посао за оне који тргују на берзи, нарочито после најаве да бенд нови албум избацује у новембру.

БТС је познат по рушењу рекорда па је тако њихова песма „Динамит“ у августу за само 24 сата од изласка имала 101,1 милион прегледа.