Филхармонија тренира строгоћу - музике ће бити свуда

После изненадног наступа у Кнез Михаиловој улици, под слоганом „Музика свуда", Београдска филхармонија креира до сада најузбудљиви репертоар који ћемо слушати, и на местима која су можда неочекивана, али публици лако доступна.

Моцарта, Бетовена, Брамса сада ће слушати и они који нису имали прилике да посећују концерте класичне музике. Из филхармоније - порука да ће ове године бити строжа. 

„Строга у смислу да ћемо поштовати све оно што су здравствена правила, али са друге стране ми се налазимо на почетку вероватно најреволуционарније сезоне Београдске филхармоније где мењамо апсолутно сва правила, и то богами први пут у свету. Пре свега ми идемо тамо где је наша публика, и то не само у Београду већ у целој Србији", рекао је директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

Концерте ћемо гледати и слушати на најнеочекиванијим местима.

Публика јесте ограничена у концертним дворанама, али најпознатија дела класичне музике захваљујући Београдској филхармонији, моћи ћемо да слушамо у продавницама, салонима и поштама.

„Ми смо се генерално обрадовали идеји што ће Београдска филхармонија да уради такав пројекат и ми ћемо је широкогрудно прихватити. Сами запослени су за то, генерално желимо да се што више култура распространи у том смислу", сматра фризер Иван Карло.

Већ од наредне недеље шири круг љубитеља класичне музике слушаће први концерт Филхармоније, под диригентском палицом Габријела Фелца, и то ће бити дела Моцарта.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво