Читај ми!

Музика Београдске филхармоније у објектима и аутомобилима

Музика Београдске филхармоније, ове сезоне, моћи ће да се чује свуда! У свим објектима пословних партнера, пословницама и аутомобилима, биће емитовани аудио-снимци репертоара овог оркестра, претходно изведених на концертима у сали Филхармоније.

Београдска филхармонија открива јавности где ће се њен репертоар све слушати у наредној концертној сезони под слоганом Музика свуда, саопштили су из ове установе.

Филхармонија је започела свој програм недавно веома неочекиваним наступом у Кнез Михајловој улици, што је оригиналан концепт који користи у многим приступима и решењима у односу са публиком.

На тај начин музика ће бити апсолутно доступна свуда, што подразумева да ће се Филхармонији прикључити први партнери – „Делез Србија“, Поште Србије, Телеком Србија, МТС, „Ерсте банка“, "CarGo technologies", на необичан начин.

У свим објектима пословних партнера, пословницама и аутомобилима, биће емитовани аудио-снимци репертоара Београдске филхармоније, претходно изведених на концертима у њиховој сали.

Уз ознаку #muzikasvuda на друштвеним мрежама, ова акција разбија све конвенције увођењем алтернативних локација слушања класике у целој Србији, не само у престоници.

„Током наредног периода, Филхармонија може да обећа да ће бити строга, али непослушна“, заинтригирао је јавност директор Иван Тасовац.

„Прво се односи на поштовање свих прописаних мера, а друго на пробијање свих досадашњих навика када је слушање класичне музике у питању“, објаснио је први човек Филхармоније.

Нови концепт заправо шири позитивну енергију и уводи нову динамику у свакодневне животе, а циљ је да се код публике изазове осећај да је сваки дан специјалан када се иде на концерт.

Први композитор на репертоару ће бити непревазиђени Моцарт, чија дела је оркестар недавно извео и снимио током три концерта у сали Филхармоније.

број коментара 0 Пошаљи коментар