Бенд "Вива вопс": Задовољни смо овом годином

Задовољни смо овом годином, захвални на ономе што имамо и што смо до сада постигли, сви смо здрави - шта ћеш више, поручили су чланови бенда „Вива вопс“.

Захваљујући сарадњи Бунт Рок Фестивала РТС- а и фестивала „ДОК н ритам“, на затварању петог издања фестивала музичког документарног филма, концерт ће одржати бенд „Вива вопс“.

Уочи концерта на отвореној позорници Дома културе Студентски град, који ће бити одржан у петак увече 25. септембра – разговарали смо са фронтменима овог састава, Александаром Ћурчићем и Марком Јанковићем

Неупућенима може деловати невероватно, али за „Вива вопс“ је заиста ова година почела како се само пожелети може, зар не?

„Тако је. 'Вива вопс' је годину започео лајв телевизијским наступом, потом смо били почаствовани позивом редитеља Данила Бећковића, па смо наша музика и ми као бенд учествовали у једној од епизода нове сезоне домаће цењене и популарне ТВ серије (гледајте на јесен). Након тога, публици смо поклонили и нови видео спот за песму Колико вреди то, а представили смо и нову песму Распродаја среће. Уз све наведено, рачунајући и предстојеће наступе- заиста се надамо се да ћемо испунити бонус за ову чудну годину, 2020. Сви смо здрави и захвални, где ћеш више од тога“, рекао је Марко Јанковић.

Шта је „Вива вопс“ радио током ових месеци „нове реалности“?

„Током ових седам месеци наш бенд је (нешто више него иначе) радио на спиритуалном расту, освежавању нашег међусобног дугогодишњег пријатељства и наравно – усвиравали смо се, одржавали пробе кад год смо могли и радили на снимању албума који ће, уверени смо – потпуно оборити с ногу годину 2021. години“, истакао је Марко Јанковић.

Ваша најновија песма Распродаја среће, представљена пар дана уочи почетка ванредног стања, такође је добро прихваћена. Стиче се утисак да се људима допала зато што шаље поруке које могу бити драгоцене за превазилажење овог изазовног периода наших живота: „будите себи пријатељ“... На шта је још „Вива вопс“ желео да нам укаже овом песмом?

Распродаја среће је настала пре овог глобалног хаоса, а публика је песму одлично прихватила. Део њих је песму повезао са борбом читаве планете против невидљивог непријатеља. Први пут смо је изводили у емисији 'Три Боје Звука', само пар дана пре почетка ситуације у којој смо данас. Песма говори о човеку нашег доба и о дешавањима у његовом окружењу. Говори о ригидности, покварености и силним мањкавостима система у коме живимо. Чини се све чешће као да је тај систем управо и успостављен са идејом да трајно сатре све људско, што краси нашу расу и да нас одвоји једне од других... а то људски род нипошто не би требало да дозволи“, истакао је Александар Ћурчић.

Како се бенд „Вива вопс“ развијао након победе на 3. Бунт рок фестивалу ?

„Вива Вопс је имао ту срећу и част да победи на Бунт Рок Фестивалу, што значи да смо истог момента добили могућности да нас шири аудиторијум чује и упозна, као и да 'упаднемо у ватру' најзначајнијих фестивала, концерата, свирки. Само учешће у пројекту какав је Бунт Рок фестивал ауторке Бранке Главоњић, а потом и све оно што је уследило и још увек траје након наше победе на БРФ - донело је и доноси пре свега - велико искуство.

А то је драгоцено не само са ауторског и музичког аспекта, већ и са организационог, такође. Ево и концерт који предстоји, резултат је сарадње Бунт Рок Фестивала и Фестивала Док н Ритам, на чему смо веома захвални али поносни јер то значи да достојно представљамо БРФ, јединствен телевизијски фестивал који успешно траје од 2015. године.

А ко зна, ако будемо довољно истрајни, занимљиви и креативни – можда се и неки документарац о Вива вопсу појави у будућности у програму фестивала (музичког документарног филма) какав је 'Док н ритам'", рекао је Александар Ћурчић.

Како напредује припрема студијског деби албума?

Што се тиче припреме нашег првог студијског албума, на том плану напредујемо феноменално. Више од пола је завршено, очекујемо финални продукт крајем ове године нагласили су чланови бенда.

Сигурно се радујете концерту на затварању 5. издања фестивала „Док н ритам“. Уместо питања – шта обећавате публици која дође у петак увече у ДКСГ, поверите нам: Каква су ваша очекивања од тог наступа, након дуге паузе?

„Наша очекивања су увек велика. Потпуно је небитно да ли свирамо на стадиону, малом или великом фестивалу, клубу или у парку – увек се трудимо да публика осети сву ту енергију коју им искрено и несебично пружамо. Уживамо у том давању, као и у размени свих сензација између публике и нас током концерата. Нема ништа лепше за музичаре него када виде, доживе, осете, да се њихова публика добро забавља, да им је лепо, да су осетили сву ту силну енергију коју им дајемо. Познато је да су наступи 'Вива вопса' увек експлозивни, енергични и ево, управо још један, баш такав концертни програм обећавамо и публици која дође у петак увече (25.9.) у Дом културе Студентски град. Видимо се!“, рекао је Александар Ћурчић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 25. сеп 2020, 00:55) - anonymous [нерегистровани]

Bravo deco

Najzad neki domaci muzicari koji nisu ogorceni, koji ne kukaju po medijima kako su eto oni najvise ugrozeni zbog korone i najzad neki bend ciji članovi nemaju po 50, 60 i kusur godina. Bravo, deco - samo napred.