Читај ми!

Група „Драм“ добитници награде „Милан Младеновић“

Београдска група „Драм“ овогодишњи су победници, у конкуренцији од 243 пријављене песме/аутора и међу 14 финалиста овогодишњег конкурса за награду Задужбине „Милан Младеновић“. Песма „Дај ми све“, групе „Драм“ освојила је највише гласова стручног жирија овог конкурса, а објављена је на деби албуму „Нећемо променити свет“, који је у децембру прошле године објавио ПГП РТС.

На 62. годишњицу рођења култног музичара Милана Младеновића, по коме ово признање носи име, добитнике су прогласили прошлогодишњи победници, чланови бенда „Артан Лили“, а награду им је уручила Маја Маричић у име Задужбине.

„Поносни смо што смо освојили ову награду. Ево, неких петнаестак сати након доделе, тек сам мало више свестан да смо баш ми добили награду 'Милан Младеновић'. Требаће нам сигурно још времена да сви четворица средимо наша осећања и све утиске поводом овог заиста важног признања“, рекао је Стефан Аћимовић, члан групе „Драм“.

Према његовим речима, група је знала у каквој је конкуренцији, да је ове године било и старијих бендова који дуже постоје и врло добрих аутора и музичара, које они цене и слушају.

„Искрено, нисмо се надали превише. Кад смо синоћ чули да изговарају наше име на бини, нисмо се снашли у први мах. Види се то и на првим фотографијама. Призање су нам предали први добитници, бенд 'Артан Лили' и то је такође било феноменално“, са узбуђењем прича Аћимовић додајући да се радују док сабирају утиске.

„Новинари нас зову из многих медија и то не само домаћи већ и они из региона, трудимо се да изађемо свима у сусрет. Захваљујемо свима који су гласали за 'Драм' и песму Дај ми све, свим члановима овогодишњег жирија конкурса, медијима, колегама музичарима и наравно Задужбини 'Милан Младеновић'“, нагласио је Аћимовић. 

Овогодишњи финалисти конкурса Задужбине Милан Младеновић су били: бенд „Мраве бројим“, „Некуд“, „Сале и Седлари“, „Нарали“, „Драм“, „Ребел стар“, „Клиника Дениса Катанеца“, „Сара Ренар“, „Плејграунд хасл“, „Ћао Порторож“, Деспот Томић, „Дукат“, „Меџик буш“ и „Буч Кесиди“.

У саставу овогодишњег стручног жирија били су: Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми (група „Елементал“).

Жири није знао имена бендова, нити имена осталих чланова жирија. „И то је жирију сјајно јер –водили смо се само музиком“, речено је у понедељак увече на свечаности у Битеф арт кафеу на Калемегдану. 

Награда се састоји и из новчаног дела од 2.000 евра, а њен циљ је „да подржи музичаре у односу према уметности, какав је неговао Милан Младеновић, а који подразумева стављање интегритета уметничког дела изнад сваког опортунизма“. 

„Награда Задужбине 'Милан Младеновић' за музичко дело од изузетног значаја налази свој смисао у правовременом препознавању талента и охрабривања вредних аутора и извођача у њиховим напорима да истинској креацији придају важност какву она заслужује“, наведено је у образложењу овог признања.

Задужбина „Милан Младеновић“ објавила је и компилацију са песмама свих 14 финалиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво