Читај ми!

Музика свуда – Београдска филхармонија и Моцарт у Кнез Михаиловој

Београдска филхармонија приредила је изненадни концерт у Кнез Михаиловој улици поводом почетка своје концертне сезоне, а како је поручио директор Филхармоније Иван Тасовац, овим наступом открили су овогодишњу поруку – „Музика свуда“.

Оркестар Филхармоније, предвођен диригентом Габријелом Фелцом, на задовољство пролазника извео је Моцартову Малу ноћну музику и тим својим извођењем приредио атмосферу правог концерта усред Кнез Михаилове улице.

Како је саопштила Београдска филхармонија, публика је пажљиво слушала извођење, а било је и оних који су заплесали.

Оркестар је на крају наступа награђен овацијама.

„Овим наступом откривамо поруку нове сезоне, а то је Музика свуда! Београдска филхармонија се неће слушати само у концертној дворани, водите рачуна када будете улазили у лифтове, можда ћемо бити и тамо“, рекао је Иван Тасовац.

Моцартове композиције у извођењу Београдске филхармоније, публика је синоћ имала прилику да слуша у ограниченом броју у Сали Филхармоније.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. сеп 2020, 00:07) - Vesna [нерегистровани]

Predivno

Predivno.
Ali pustite ceo koncert da mozemo poslati slusaocima van BGa,

(недеља, 20. сеп 2020, 21:19) - anonymous [нерегистровани]

Nema tu simbolike, jednostavno umetnost

Svakog jula, u okviru umetničkog festivala Agitagueda, stotine slatkih kišobrana obešene su na šetalištima na ulicama Agueda, opštine u Portugaliji. Prelepa tradicija umetničke instalacije započela je pre samo 3 godine, ali je mesto već steklo svetsku slavu. c/p from google