Читај ми!

Габријел Фелц и Београдска филхармонија поново на окупу

Почеле су припреме за прве концерте Београдске филхармоније у предстојећој сезони. Оркестар и шеф-диригент Габријел Фелц, поново су на окупу и за 17, 18. и 19. септембар најављују „Вече Моцарта“.

Уз поштовање мера и обавезне дистанце, музичари одржавају пробе за Вече Моцарта које ће се одржати у три термина, у Сали Београдске филхармоније, од 17. до 19. септембра, наводе из Филхармоније.

Иако је сезона 20/21 била одавно спремна, Београдска филхармонија се адаптирала на актуелну ситуацију и припремила потпуно нов програм за мањи оркерстарски састав који ће слушати ограничен број публике, али само наизглед.

„Већ смо се навикли да проблеме називамо изазовима, а кризе претварамо у прилике. Пошто смо уважили овај нови речник пословних мудролија, Београдска филхармонија у новој сезони решава корона кризу на свој начин и пребацује игрицу на други ниво. А ту су апсолутно сви добродошли“, рекао је директор Иван Тасовац.

Наступи у Сали Београдске филхармоније биће снимани, а потом ће се репертоар слушати на неочекиваним местима.

До краја године оркестар предводе шеф-диригент Габријел Фелц и стални гостујући диригент Данијел Рајскин, а концерти су бесплатни и намењени филхармонијским претплатницима.

Поред оркерстарске сезоне, наступаће и многи камерни састави, а Филхармонија ће целокупни репертоар објављивати на месечном нивоу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво